Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napetost raste

Grad Yokohama pogreškom na Twitteru objavio: Ispaljena je raketa

koreja (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
Autori: kh/VLM, ih/VLM, luc
09.04.2013.
u 22:26

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame objavila je kako raspolaže informacijama da bi Sjeverna Koreja svakog trenutka mogla lansirati balističke projektile, no to se još nije dogodilo.

"Ispaljivanje rakete: ovdje grad Yokohama. Kako navodi xx, u xx sati i xx minuta (znači maloprije), iz Sjeverne Koreje ispaljena je raketa. Molimo vas da pratite informacije putem radija i televizije." Poruka je to koja je u srijedu ujutro objavljena na službenom Twitter-računu grada Yokohame i koja je sigurno itekako uznemirila one koji su je pročitali. Inače, putem tog računa stanovnike se upozorava na opasnost od potresa, tajfuna ili tsunamija.

No, ubrzo je stigao i ispravak uznemirujuće informacije koji je popratilo 3000 podrugljivih komentara korisnika.

– Netočna informacija: upravo smo pogreškom poslali informaciju o ispaljivanju rakete. Objavljujemo ispravak. Molimo da uvažite našu ispriku – napisali su.

Iako je u utorak navečer po našem vremenu administracija američkog predsjednika Baracka Obame objavila kako raspolaže informacijama da bi Sjeverna Koreja svakog trenutka mogla lansirati balističke projektile, to se još nije dogodilo.

Admiral Samuel J. Locklear, zapovjednik američkih snaga na Pacifiku, izjavio je da je svako daljnje kršenje UN-ove rezolucije kojom se Sjevernoj Koreji zabranjuje izgradnja i testiranje nuklearnog oružja izravna prijetnja sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država.

Južna Koreja u srijedu ujutro podigla je razinu pripravnosti zbog pretpostavke da će Sjeverna Koreja testirati projektile srednjeg dometa.

Inače, Sjeverna Koreja u utorak tijekom prijepodneva poručila je strancima koji žive u Južnoj Koreji da pripreme plan evakuacije u slučaju rata.

– Ne želimo naštetiti strancima u Južnoj Koreji ako izbije rat – kazao je glasnogovornik sjevernokorejskog Azijsko-pacifičkog mirovnog odbora, a prenijela sjevernokorejska informativna agencija KCNA.

I Japan je u pripravnosti te je postavio proturaketni sustav u središtu i oko Tokija, a jedan će postaviti i na otoku Okinawi.

– Pripravni smo, rasporedili smo naše raketne postrojbe i ostat ćemo spremni i budni – kazao je japanski ministar obrane Itsunori Onodera.

>>Sj. Koreja poručila strancima: Pripremite plan evakuacije!

>>Sve o Sjevernoj Koreji čitajte u našem specijalu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije