Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi hit

Japanske trudnice kupuju 3D modele svojih nerođenih beba

kopije fetusa (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/4
28.11.2012.
u 17:20

Kopije fetusa u trodimenzionalnoj tehnologiji izrađuje tvrtka Fasotec za "samo" 7000 kuna po komadu

Roditelji koji očekuju dijete odsad će umjesto slika s ultrazvuka znatiželjnicima moći pokazati i plastičnu kopiju modela fetusa koji japanska tvrtka Fasotec izrađuje u trodimenzionalnoj tehnologiji. Ta je kompanija, koja inače proizvodi 3D pisače, u suradnji s jednom klinikom za porođaje usavršila replike fetusa koje u bijeloj boji za 7000 kuna po komadu izrađuje u veličini od devet centimetara, piše Daily Mail. Ona se mogu naručiti u sklopu ponude ''Oblik anđela'' koja uz standardni model roditeljima nudi i minijaturni model u obliku privjeska za ogrlicu.

– Trudnice rado naručuju naše modele jer žele da ih nešto podsjeća na osjećaje koje su iskusile dok su iščekivale bebu – objasnio je Tomohiro Kinoshita iz Fasoteca te otkrio da će tvrtka uskoro nuditi manje i jeftinije modele koji će se moći oblikovati po slikama s ultrazvuka.

Osim sentimentalne vrijednosti, ovaj bi model mogao pomoći i liječnicima koji bi na njemu mogli uočiti potencijalne zdravstvene probleme ploda. Zanimljivo je da u istu svrhu kompanija izrađuje i 3D odljeve unutarnjih organa što bi liječnicima i kirurzima moglo pomoći pri postavljanju dijagnoza.

>>Kapsule s prahom ljudskih fetusa hit u Južnoj Koreji

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:54 28.11.2012.

:-O

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije