Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNO NADMUDRIVANJE SE NASTAVLJA

Jakšić o Fortenovi: Odbor je reagirao, a sigurno je da je država trebala puno ozbiljnije reagirati

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić objavio svoju kandidaturu za novi mandat
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
28.11.2022.
u 18:24

Za reakciju smo pitali i Marija Kapulicu, potpredsjednika istog saborskog Odbora, ali odgovor nismo dobili. Iz Vlade i Ministarstva vanjskih poslova, koje koordinira tijela za sprečavanje kršenja sankcija, zasad nema reakcija.

Pravno nadmudrivanje oko Fotenove se nastavlja, a državne institucije nadležne za provedbu sankcija i sprečavanje pranja novca zasad šute. Oglasili su se jedino pojedini članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

– To što oni nisu dosad reagirali govori da ne kontroliraju procese – kaže predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić (SDP). Dodaje da je Odbor već i prije reagirao u skladu sa zakonom te da ima sve relevantne podatke, a podaci su klasificirani.

Nadovezao se na isto pitanje i član Odbora iz iste stranke Mišel Jakšić: – Odbor je reagirao, a sigurno je da je država trebala puno ozbiljnije reagirati. Posebno kada se uzme u obzir značaj Fortenove za naše gospodarstvo.

Nikola Grmoja iz Mosta smatra da je Hrvatska trebala upozoriti nadležne institucije u EU, ako ima informaciju da je transakciju financirao Gazprom.

– Fortenova je tvrtka koja gospodari našim strateškim resursima, pa su trebali o tome voditi računa – kaže.

Za reakciju smo pitali i Marija Kapulicu, potpredsjednika istog saborskog Odbora, ali odgovor nismo dobili. Iz Vlade i Ministarstva vanjskih poslova, koje koordinira tijela za sprečavanje kršenja sankcija, zasad nema reakcija.

Komentara 2

SP
Split71
19:54 28.11.2022.

mene zanima je drzavna ili privatno?ako je privat šta drzava ima sa tim,molim ljepo?!?!

DU
Deleted user
18:37 28.11.2022.

Nema Jakšić pojma, on je iz Koprivnice. Podravci već cijelo desetljeće nisu u stanju izlobirat ni brzu cestu do svoga grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije