Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
750 milijuna

Jakovina obećao isplatu potpore mljekarima u svibnju

Tihomir Jakovina, seljaci (1)
Marko Mrkonjić/PIXSELL
29.04.2013.
u 17:00

- Sukladno mogućnostima Državnog proračuna, do sredine mjeseca svibnja, u periodu od 13. do 16. svibnja, bit će isplaćeno 750 milijuna kuna drugog dijela potpora - izjavio je ministar Jakovina.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina  je održao danas sastanak sa predstavnicima Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka  vezan uz aktualnu problematiku u mljekarskom sektoru.

- Sukladno mogućnostima Državnog proračuna, do sredine mjeseca svibnja, u periodu od 13. do 16. svibnja, bit će isplaćeno 750 milijuna kuna drugog dijela potpora -  izjavio je ministar Jakovina, te pojasnio kako će se maksimalno pokušati uvažiti zahtjevi proizvođača mlijeka vezani za potpore u sektoru mliječnog govedarstva.

S obzirom na teško stanje u mljekarskom sektoru, dogovoreno je da će radna grupa sastavljena od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije, Poljoprivredne savjetodavne službe, Agronomskog fakulteta  te predstavnika HSUPM-a tijekom svibnja analizirati sve probleme koji opterećuju sektor te da će se o mogućim rješenjima raspravljati i na redovnom Savjetu za mlijeko. 

>>Jakovini rok do četvrtka, mljekari prijete novim prosvjedima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije