Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove investicije

Jakovčić: Brijuni rivijera nema veze s Kukuriku koalicijom

kosor, jakovčić (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
29.07.2011.
u 13:33

Jakovčić je naglasio da se potpisom koji nema veze s odnosima u Kukuriku koaliciji otvara bezbroj mogućnosti.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, istarski župan Ivan Jakovčić, gradonačelnik Pule i načelnik Vodnjana te direktor tvrtke Brijuni Rivijera Ratomir Ivić potpisali su na Brijunima sporazum o projektu Brijuni rivijera koji će, kako je istaknuo njegov prvi čovjek, nakon više godina čekanja poslati u svijet poruku da se investicijska klima u Hrvatskoj mijenja.

Ovo je prvi ugovor u nizu, a obuhvaća djelomično i Pinetu, bez obzira na negodovanje tamošnje SDP-ove načelnice, te će biti zamašnjak razvoja pulske, ali i istarske regije. Gradnja, radna mjesta i plasman poljoprivrednih proizvoda poljoprivrednika iz regije tek su prvi u nizu boljitaka koje će projekt donijeti. Premijerka Kosor istaknula je važnost što brže realizacije projekta na kojem se radilo jer je to više od politike, točnije, politika gradnje mostova.

– S optimizmom gledamo u budućnost i perspektivu turizma koji će otvoriti 78 radnih mjesta i još tisuću "naslonjenih" na njih. Zbog toga ćemo brzim i konkretnim koracima krenuti u realizaciju, a Vlada će vrlo brzo osnovati povjerenstvo koje će raspisati međunarodni natječaj da se što prije krene u provedbu projekta. Nećemo, sigurno, čekati još deset godina do realizacije – najavila je premijerka.

Potpisom koji, naglasio je više puta na Brijunima vidljivo nezadovoljan stavljanjem u kontekst politike i gospodarstva, župan Jakovčić, nema veze s odnosima u Kukuriku koaliciji otvara se bezbroj mogućnosti.

– Interes za ovaj projekt do sada je pokazivalo čak 27 tvrtki i to su sve redom ozbiljne, renomirane kompanije svjetskog glasa. Hoće li se ponovno, sada kada su stvoreni i konkretni uvjeti za ulaganja, pokazati interes, ne znam. No, neovisno o krizi očekujemo da se jave, i to ne samo oni nego i još više zainteresiranih ulagača – kazao je Jakovčić i dodao da se očekuju i domaći ulagači, pa čak i oni iz Istre i regije jer je i domaći kapital dobrodošao. Jakovčić je poručio da će već u rujnu biti raspisan natječaj.

Komentirajući revolt i nedolazak na potpisivanje SDP-ove načelnice Fažane Ade Damjanac, i premijerka i župan izrazili su vjerovanja da će se situacija primiriti za dobrobit Fažane koja je neraskidivo egzistencijalno vezana za Brijune.

Komentara 57

AC
acer
19:59 29.07.2011.

Nije valjda da ovdje ima ljudi koji vjeruju da Kukuriku može dobiti izbore?!

TV
tiha voda
14:32 30.07.2011.

A ona Fužinarka neće da potpiše? Eto to je SDP-ova politika, boli njih quarac za boljitak Hrvatske, oni moraju braniti \"PARTIJSKU LINIJU\".

OB
-obrisani-
14:37 29.07.2011.

ima na inexu tekst o tome koliko su ugovora od 2003. potpisali Sanader i(li) kosor sa Jakovčićem, a u svima piše isto, samo se nikako ne počinje sa projektom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije