Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na obali

Jak vjetar uzrokuje probleme s isporukom električne energije

maslenički most
Zeljko Mrsic/PIXSELL
11.02.2012.
u 12:43

Novi val snježnog nevremena kao i jak vjetar prouzročili su probleme s opskrbom električne energije u svim priobalnim županijama, zbog čega su ekipe Državne uprave za zaštitu i spašavanje stavljene u cijelosti u stanje pripravnosti.

Novi val snježnog nevremena kao i jak vjetar prouzročili su probleme s opskrbom električne energije u svim priobalnim županijama, zbog čega su ekipe Državne uprave za zaštitu i spašavanje stavljene u cijelosti u stanje pripravnosti.

U Rijeci je zaprimljeno tijekom noći više dojava građana o posljedicama olujnog vjetra u tom gradu i okolici koji je srušio nekoliko stabala, a bura je digla i krov s jednog kioska te s dječjeg vrtića u Rastočinama. Intervenirali su pripadnici JVP Rijeka i komunalne službe.

U Splitsko – dalmatinskoj županiji snijeg koji pada od sinoć, najviše je zameo vrgoračko područje. Pripadnici vatrogasnih društava i postrojbi, HGSS-a i HCK-a organizirano i po potrebi dostavljaju traženu pomoć (hranu, lijekove i sl.) U tu svrhu u pripravnosti su i pripadnici DIP-a za helikoptersko desantiranje i HV-a sa dvojim snježnim saonicama.

Snijeg je zabijelio i Dubrovnik, koji raspolaže opremom za 80 pripadnika snaga civilne zaštite. Sol za posipavanje ulica pribavljena je iz Stona i naložena je koordinacija aktivnosti po mjesnim odborima u gradu. Sinoć je počeo padati snijeg na području od Ploča do Kleka te na poluotoku Pelješcu te su proglašeni zimski uvjeti na cestama, izvještavaju iz Državne službe za zaštitu i spašavanje.

Komentara 2

Avatar GERO2
GERO2
17:06 11.02.2012.

Naravno kad zicurine vise po stupovima kao i u Albaniji,i malo vitra i eto nema struje ljudi neka se mrznu na -15C.

GC
gasovi_celog_fudbalskog_tima
10:54 12.02.2012.

Iz tog razloga u skandinavskim (i ostalim normalnim zemljama) se zemljama kablovi ukopavaju na mjestima gdje postoji potreba tj. opasnost od vjetra ali HEP očito \"teško kreše\" i nakon toliko godina krpanja žica. Što tim ljudima vrijede \"ugovori\" s HEP-om ako nemaju struje kad im je najpotrebnije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije