Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništene biljke i stabla

Jak vjetar pogodio Pelješac: 'Bilo je strašno, nosio je sve pred sobom. Odnijelo je krov s konobe'

Zalazak sunca iznad splitskog područja
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
11.11.2023.
u 19:33

"Rano jutros oko 4 sata ujutro ovaj dio Pelješca vjerojatno je pogodila pijavica", kazao je stanovnik mjesta Lovišta

Veći dio Dalmacije već sinoć je zahvatilo veliko nevrijeme. U Splitu je, primjerice, padala jaka kiša, kao i tuča, dok je jak vjetar rano jutros puhao na Pelješcu. Stanovnik mjesta Lovišta na Pelješcu ispričao je za portal Dalmacija Danas kako se vjerojatno pojavila pijavica.

"Mi vam živimo na samom kraju mjesta, i ta uvala zove se Mirci. Rano jutros oko 4 sata ujutro ovaj dio Pelješca vjerojatno je pogodila pijavica. To je bilo strašno, snažan vjetar nosio je sve pred sobom. Jednoj našoj susjedi odnijelo je krov s konobe, uništeni su nam tamarisi i brojne biljne kulture, stabla...", kazao je.

"Sve se slomilo i srušilo. Zanimljivo je da se šteta dogodilo u krugu od 200 do 300 metara, a nešto dalje nije zabilježena nikakva šteta. Također, jednu mladu maslinu, ovdje u blizini naše kuće, vjetar je iščupao iz korijena", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) ističe kako će sutra vrijeme na Jadranu i predjelima uz njega biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana uz kišu, dok su navečer na krajnjem jugu lokalno mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj ujutro će biti često maglovito, ponegdje uz mraz pri tlu. Potom djelomice sunčano, popodne uz postupan porast naoblake sa zapada. Vjetar će biti slab, popodne do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak navečer okreće na sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i buru. Najniža temperatura zraka od -1 do 4, na moru većinom od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 9 i 13, na Jadranu od 14 do 17 °C.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
21:01 11.11.2023.

Onaj koji živi u Lovištu (Pelješac) Lovištanin je. To pišem za ubuduće. Neka znate. A ona je Loviška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije