Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAK VJETAR, KIŠA, GRMLJAVINA...

Stiže velika promjena vremena: Za tri regije upaljen narančasti meteoalarm

Grmljavina praćena kišom zahvatila područje Rijeke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
10.02.2024.
u 07:44

Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar koji bi u gorju na udare mogao biti olujan, a navečer će okrenuti na jugoistočnjak. Na Jadranu će puhati jako olujno jugo. Najviša dnevna temperatura neće puno rasti od jutarnjih vrijednosti, očekuje se od 13 do 18 stupnjeva

Iznadprosječne temperature nastavljaju se i ovog vikenda, pokazuje nam vremenska prognoza DHMZ-a. U jutarnjim satima u subotu, samo u Zagrebu, Karlovcu, Sisku i Zavižanu termometri pokazuju manje od 10 stupnjeva Celzijevih. Osijek, Slavonski Brod, Bjelovar, Gospić i Pazin mjere oko 10°C, dok je u Dalmaciji ugodnih 12 do 17 stupnjeva. 

U nastavku dana ipak će doći do promjene vremena u obliku kiše zbog koje je DHMZ upalio meteoalarme za više regija. Najobilnije oborine praćene grmljavinom očekuju se na Jadranu te u predjelima uz njega, dok će na istoku i u središnjoj Hrvatskoj kiša početi tek u kasno poslijepodne. 

Foto: DHMZ

To se odražava i kod upozorenja za opasno vrijeme - Slavonija i Gorski kotar ovoga puta prošli su bez meteoalarma, no za središnju i južnu Dalmaciju na snazi je narančasti i to zbog jakog juga i grmljavinskog nevremena, a moguće su i obilnije padaline. Gospićka, kninska, kvarnerska i zagrebačka regija pod žutim su meteoalarmom, no prema prognozi, na kontinentu neće doći do grmljavinskog nevremena.

Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar koji bi u gorju na udare mogao biti olujan, a navečer će okrenuti na jugoistočnjak. Na Jadranu će puhati jako olujno jugo. Najviša dnevna temperatura neće puno rasti od jutarnjih vrijednosti, očekuje se od 13 do 18 stupnjeva. 

POVEZANI ČLANCI:

Tmurno i kišno, ali i dalje neobično toplo vrijeme nastavit će se i u nedjelju. Dok će u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji uglavnom biti samo oblačno uz povremene padaline, na Jadranu i uz njega oborine će biti obilne, a lokalno i praćene grmljavinom. Za cijeli Jadran, od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, za nedjelju je upaljen žuti meteoalarm, dok će na krajnjem jugu vrijeme biti nešto opasnije te je na snazi narančasti meteoalarm zbog jakog vjetra.

U većini zemlje puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar koji u gorju na udare može biti i jak, a krajem dana okrenut će na sjeverni vjetar. Na Jadranu će puhati jako jugo, no do večeri će oslabjeti. Temperature identične današnjima - jutarnje između 8 i 13, a najviše dnevne od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.

VIDEO Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja

Komentara 2

Avatar Romell
Romell
16:37 10.02.2024.

Zima traje dugo

YO
yopi
10:07 10.02.2024.

Zasto ga gase uopce? Ako nas zelite jos vise zastrasit, stavite svaki dan crveni alarm i bok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije