Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Jagečić prijavio v. d. županijskog državnog odvjetnika Galića

'unutrasnja, 28.08.2003.- Zagreb, - andjelko jagecic-      - snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
16.02.2012.
u 11:22

Prijavu je podnio, kako navodi, zato što je Galić štitio brojne nezakonite radnje vodećih varaždinskih gospodarstvenika i političara, čime je omogućio stvaranje korupcijske organizacije u Varaždnu

Varaždinski poduzetnik Anđelko Jagečić danas je sazvao konferenciju za novinare kako bi javnost ponovno upozorio na spregu sudstva i kriminala u Varaždinu i predočio kaznenu prijavu protiv v. d. varaždinskog županijskog odvjetnika Darka Galića. Prijava je išla USKOK-u, DORH-u, Državnoodvjetničkom vijeću i Nacionalnom vijeću za provedbu strategije suzbijanja korupcije. Prijavu je podnio, kako navodi, zato što je Galić, radeći kao glavni općinski državni odvjetnik, a zatim i kao zamjenik županijskog državnog odvjetnika štitio brojne nezakonite radnje vodećih varaždinskih gospodarstvenika i političara, čime je omogućio stvaranje korupcijske organizacije u Varaždinu.

Jagečić u prijavi navodi da je Galić odbijao ne samo procesuirati, nego i pokrenuti bilo kakve zakonske radnje za koje je bio ovlašten, kako bi se ispitali navodi brojnih pisanih dokumenata koji su nedvosmisleno upućivali na nezakonite radnje i zloporabe u gradskim poduzećima Parkovima, Varaždinskim vijestima, Varkomu i Termoplinu, zatim poduzećima u vlasništvu Davora Patafte te samog gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovih zamjenika.

– Svojim postupcima zataškavanja doprinio je stvaranju velike korupcijske organizacije grada Varaždina, koja je oštetila državni proračun za više od sto milijuna kuna. Osim što je omogućio veliku pljačku društvene imovine u slučajevima Brezje (smeće), Parkovi, zemljišta za POS, Varaždinske vijesti, aerodrom i slično, Galić, da bi se dodvorio vođama i članovima korupcijske organizacije Ivanu Čehoku, Vladimiru Košćecu, Barbari Bešenić, Davoru Patafti, Miljenku Ptičeku, Ernestu Fišeru, Hrvoju Vojvodi i ostalima, poduzimao je sam ili u dogovoru s vodećim pojedincima iz porezne uprave, krim-policije ili carine nezakonite radnje podmetanja falsifikata, lažnih svjedoka i lažnih nalaza vještaka – navodi se u prijavi.

Koliko je Galić povezan s korupcijskom organizacijom Varaždina, tvrdi dalje Jagečić, najbolje dokazuje slučaj Vis tkanina, gdje je, služeći se brojnim zlouporabama, varaždinska korupcijska hobotnica pokazala svoje pravo lice, poslavši pritom na cestu 400 radnika i nanijevši štetu društvu veću od 50 milijuna kuna. Sve se to dogodilo, kaže Jagečić, zahvaljujući Galiću, koji je brojne kaznene prijave malih dioničara Visa podnesene unatrag pet do šest godina držao u ladici, čime je došlo do zastare krajem lipnja prošle godine. Tom zastarom, piše u prijavi, Davor Patafta domogao se imovine vrijedne oko osam milijuna eura, a koju je platio svega 1, 5 milijuna eura. Galić je dakle, navodi se dalje, svjesno omogućio Patafti i njegovoj tvrtki Svis nezakonito stjecanje imovine.

Jagečić je danas kazao i da USKOK radi po toj prijavi, ali i da provodi još niz istraga, o čemu Jagečić nije želio ništa konkretnije reći.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
babica5
12:20 16.02.2012.

Bravo-da jedan,jedini poduzetnik ima petlje prijaviti igrače u \"pravosuđu\" i poreznoj- bravo.Svaka čast!

KR
krka
17:37 17.02.2012.

Bravo Đelac,imaš petlje! Uostalom, zakaj se bojati istine? Makar, ruku na srce, mafija je u stanju konstruirati i podmetnuti tak gnjusne stvari čovjeku koji ih povuče za rep da se čovjek naježi. Sjeti se samo kak je prošel policijski inspektor koji je istražival \'\'uspješnog\'\' Varaždinskog tajkuna koji je od sredine 90-ti \'\'pojel\'\' pol najjačih poduzeća u gradu! Čovjek je dal papire i nakon nekog vremena pital di je zapelo da se ne postupa dalje i u najjačoj životnoj dobi express završil u PENZIJI! Da čovjek ne povjeruje! Nema veze, ak je poduzeće i uspješno, ako je pribavljeno na kriminalan način vinovnik pretvorbe MORA biti istražen i sankcioniran; kriminal je kriminal; lopov je lopov!

FR
franc
18:33 17.02.2012.

Gospon Jagečić, je istina da je protiv vas pokrenut postupak za utvrđivanje kak ste postali branitelj a da ste vojnu odoru vidli samo u svojoj firmi Vineti prek koje ste se izradom uniformi obogatili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije