Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jadrolinija: Nasukani trajekt Marko Polo ipak neće u rezalište

jadrolinija
Dino Stanin
09.11.2009.
u 16:26

Iz Jadrolinije u priopćenju navode kako im je plan u potpunosti sanirati oštećenja kako bi Marko Polo i nakon 2010. godine prevozio isti broj putnika i vozila.

Nakon više od tjedan dana mučenja, Jadrolinija se danas konačno oglasila priopćenjem u kojem odbacuje medijska nagađanja da će trajekt Marko Polo koji se prije više od dva tjedna nasukao na stijene otočića Sit završiti u rezalištu.

U priopćenju navode kako im je plan u potpunosti sanirati oštećenja kako bi Marko Polo i nakon 2010. godine prevozio isti broj putnika i vozila. S Jadranskim pomorskim servisom sklopili su ugovor kojim se predviđa primopredaja trajekta brodogradilištu Mali Lošinj 20. studenoga 2009.

Do tada će ga JPS uz pomoć nizozemskih stručnjaka odsukati i otegliti. Za taj posao Jadrolinija je u dogovoru s osiguranjem Croatia JPS-u ponudila 1,150.000 američkih dolara te jamstvo plaćanja na dan primopredaje broda. Ostatak od 4 milijuna dolara, koliko iznosi osiguranje, bio bi, kažu, dovoljan za dovođenje broda u stanje prije havarije.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar jura-100
jura-100
17:49 09.11.2009.

Pa dobro ima li javnost pravo znati UZROK nasukavanja? Ili smo mi svi skupa idioti?

AH
AHTS
23:34 09.11.2009.

To su nasa posla,nevjerovatno. Imamo firmu u Hrvatskoj koja bi to obavila u roku 24 sata ali nama su bolji skupi Nizozemci Smithovci nego jeftini Hrvati iz Brodospasa. Citam da Brodospas trazi 30 tisuca dolara dnevno,pa neka traže,zato imaju takavkav brod i strucnjake. Da su utrosili 3 dana to je 90 tisuca dolara,to je Jadroliniji puno. Koji su razlozi,svi mi znamo. Tko i malo sumnja dali to Brodospas moze obavit neka pogleda link; http://www.aap2020.net/Split_05/Bilic_montanari.pdf

BT
bili-tartuf
16:55 09.11.2009.

..i ovi cóvik, cá ima hizu i parcelu ka di se nasukala ova olupina,..bi triba dobiti malo-odstete,...magari za Parkiranje broda,..., ..tu se svi gadjaju sa miljonima €€juricá,..a cóviku vlasniku parcele..nis´??...di je tu pravda ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije