Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PAŽNJE PREMA ŠTIĆENICIMA BOLNICE U GORNJOJ BISTRI

Jadranka Kosor proglašena dobrim duhom

kosor
Robert Anić/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
26.12.2009.
u 11:33

Bez obzira što ću raditi u životu uvijek ću se ovdje vraćati, te molim sve one koji mogu pomoći da pomognu ovoj djeci i osoblju bolnice, poručila je Kosor.

Postoje prijedlozi o smjenama u MORH-u i vidjet ćemo je li pogodan trenutak za to s obzirom da sutra izalazimo na birališta i izabrat ćemo u prvom ili drugom krugu trećeg hrvatskog predsjednika. Je li to dobro na kraju mandata učiniti, ali poštujem ideju predsjednika Mesića i o tome ćemo još razgovrati, komentirala je Jadranka Kosor medijske natpise o mogućim smjenama u MORH-u tijekom današnjeg posjeta Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Gornja Bistra.

Riječ je o tradicionalnom posjetu premijerke koja štićenike bolnice posjećuje svake godine za Uskrs i Božić.

Kazala je da želi ovi posjetom upozoriti javnost da postoje djeca koja su zaboravljena od svojih najbližih i da je uvijek spremna učinim sve kako bi se pružila dodatna pomoć. Bez obzira što ću raditi u životu uvijek ću se ovdje vraćati, te molim sve one koji mogu pomoći da pomognu ovoj djeci i osoblju bolnice.

Iz bolnice u Gonjoj Bistri do sada je posvojeno dvoje teško bolesne djece u Italiju, a još su dva postupka posvojenja u tijeku. Premijerka je istaknula kako nije zadovoljna brzinom kojom se posvojenja odvijaju te je istaknula kako na tome treba još raditi.

Ravnatelj bolnice Željko Weiss kazao je kako je u bolnici trenutačno smješteno 105 pacijenata, od kojeg najmlađi ima nekoliko mjeseci, a najstariji 36 godina. Osim djelatnika bolnice, o djeci se u posljednjih deset godina brinulo 3800 volonterki i volontera iz Italije.

"Oni su toj djeci mijenjali mame i tate, braće i sestre i uljepšali im boravak u bolnici," kazao je Weiss te premijerku zbog njezinih učestalih posjeta proglasio dobrim duhom bolnice.

Iako posjećuje svu djecu, njena omiljena pacijentica u Bistri je 25-godišnja Nina s kojom je premijerka izmjenila danas na desetke poljubaca. Kako je tijekom ovogodišnjeg uskršnjeg posjeta Nina poželjela CD player, "Jaca" kako je njezina najdraža štićenica bolnice zove, danas ga je donijela na dar te je Nini želju ispunila. Kosor je donijela bolnici i više od 250 pidžama te pelene.

Komentara 51

PO
pop72
14:43 29.12.2009.

dobri duh kako bijedno žalosno i jadno dobrog duha pretvoriti u haračliju onoga koji čini dobro njegovim imenom nazvati onoga koji harači i otima i uzima sirotinji pravo na život i komadić kruha, žalosno i sramotno

OB
-obrisani-
14:40 26.12.2009.

Eto i ja pohvaljujem Jadranku uz primjedbu da kada posjecuje birtiju sa sobom vodi vise politicara !!!!!!

AR
arka
21:53 26.12.2009.

MALO tko je vjerovao u Jadranku Kosor kad je preuzela mandat premijerke, ali u ovih nekoliko mjeseci iznenadila je i svoje stranačke kolege, ali i protivnike. Nastavi i dalje sa ovim tempom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije