Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka za Novu TV izjavila da je Sanaderov puč dočekala mirno

Jadranka Kosor: Bila sam spremna sve očistiti u HDZ-u

kosor
Davor Puklavec/PIXSELL
10.01.2010.
u 19:58

- Bila sam spremna raščistiti sve u stranci i po cijenu gubitka vlasti - otkrila je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u intervjuu za Novu TV. Istaknula je kako je Sanaderov puč dočekala mirna i da je odmah znala što treba učiniti.

- Bila sam spremna raščistiti sve u stranci i po cijenu gubitka vlasti - otkrila je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u intervjuu za Novu TV. Istaknula je kako je Sanaderov puč dočekala mirna i da je odmah znala što treba učiniti.

- Ja sam predsjednica stranke koja participira u vladajućoj koaliciji. Moja prva pomisao je interes Republike Hrvatske. Tada su bili ugroženi interesi Hrvatske, radilo se o rušenju Vlade, prijevremeni izbori sve bi zaustavili. Bila sam spremna i na izbore, ali moralo se znati tko je predsjednik stranke - kazala je Kosor.

Dodala je kako nije tražila razloge za postupke svojega prethodnika niti da je za to imala potrebu.

- Bivši premijer je otišao jer to htio, jer je rekao da odlazi i da se neće vratiti te da dolazi vrijeme za neke druge. To je vrijeme došlo, ja sam preuzela Vladu i stranku. Taj posao počela sam raditi punim plućima. Neki nisu mislili da mala od kužine može biti kapetan broda - objasnila je Kosor.

Što se tiče "pučista", Kosor je kazala kako je uvjerena da je većina njih shvatila što je učinila, "a oni koji nisu - shvatit će na ovaj ili onaj način".

Ne vjeruje da će joj itko iz stranke podmetati klipove, a u Saboru ne očekuje niti pokušaje rušenja Vlade niti osnivanje novih klubova zastupnika.

Zadovoljna je suradnjom s predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesnom Pusić pohvalivši njezinu korektnost u vrijeme predsjedničke kampanje, dok za odnos sa Zoranom Milanovićem nema što dobro reći. Ali, pokušava uspostaviti suradnju i pokušavat će i dalje.

- Dogovarala sam i kavu, onda je gospodin Milanović otkazao tu kavu preko medija. Ali i dalje ću pokušavati. Namjeravam nakon ovih susreta s predsjednicima vlada zemalja u okruženju, a posebno nakon susreta s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sazvati oporbene čelnike i izvijestiti ih o završetku pregovora - kazala je Kosor.

Očekivala je od čelnika oporbe da će zazivati prijevremene izbore nakon Sanaderova puča.

- Nisam očekivala da će se izdignuti iznad toga. Trudim se okupljati sve koji nešto mogu i znaju. Sigurna sam da velike poslove, kao što je reforma državne uprave ili problem brodogradnje bez suglasja dviju najvećih stranaka, odnosno bez političkog konsenzusa nije moguće učiniti.

Kad je riječ o rekonstrukciji Vlade, premijerka je potvrdila najave, no nije se željela izjasniti kojim se ministrima "ljulja" fotelja. Tek je ustvrdila kako će otići svaki član Vlade koji je "imao prste u pekmezu".

Ključne riječi

Komentara 75

CH
chicony
22:04 10.01.2010.

Jadranka Kosor:\"Bila sam spremna sve očistiti u HDZ-u\".....Kakva grozna i stvarno istinita izjava jer, bila je spremna ali nije počistila u HDZ-u. A zapravo potvrđuje da je bilo i važilo pravilo HDZ =Sanader, priznaje i izjavljuje da u HDZ-u imaa i ostaje još jajo,jako puno za očistiti, ali da još to nije očišćeno. E to je prijelomnica koja je važnija od Sveznadera, i ako sada Vlada i HDZ ostanu samo na tome kako su sje...i dojučerašnjeg \"vođu\", onda je pitanje dana i mjeseca kada će upravo oni koji nisu \"počišćeni\" a koji su to očekivali, krenu kontra premijerke i njenih grupnih \"daždevnjaka \". Tko to prije shvati biti će mu lakše.

MA
maxresist
22:13 10.01.2010.

On je napustio politiku i to je jedino važno,u demokratskom društvu se nitko nemože postavljati mentorski prema premijerki tj prema izvršnoj vlasti države,trenutak je bio pomno biran,za konferenciju nitko nije znao a službene prostorije stranke su grubo iskorištene ,pa bila je nedjelja,zašto nije odabrao neki drugi radni dan da slučajno ne naiđe na nekoga možda??

MA
maxresist
22:01 10.01.2010.

Demokrati dr (ne znam čega),kakav je sanader trebao bi znati da vlast nije personalizirana već je impersonalna institucija čija legitimnost proizlazi iz podrške naroda a ne iz osobne moći,pozicija premijera ne pripada nio Kosor ni Sanaderu oni je samo obnašaju a ona pripada narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije