Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osnivač alibabe
Povratak na članak

Jack Ma, vladar Kine: Ja sam krokodil u Jangceu

Kad su osnivaču Alibabe rekli da je eBay morski pas u oceanu, on je hladno odvratio: Ja sam onda krokodil u Jangceu

Komentari 3

BA
bajo2
09:28 01.10.2014.

kad ide,ide.da ja prodam samo jedan par sandala svakom kinezu,ni ja ni moja djeca, niti unuci ne bi moraali vise raditi.veliko trziste.vi mladji ucite kineski,pa necete biti nezaposleni!

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:08 01.10.2014.

U Hrvatistanu nemamo Alibabu, ali zato imamo "divan" izbor hajduka i drumskih razbojnika.

VL
ZA
zagabria1
12:55 04.10.2014.

Ovaj lik proslavio se nekim vrlo neodmjerenim izjavama. A Alibaba je sasvim prosječan sajt koji se uzdigao na oridaji robe iz bezbrojnih kineskih tvornica zapadu. Naravno daleko je od pouzdanosti i efikasnosti eBaya ili Amazona, naime bio je čest je slučaj da se oglašavaju lažni prodavači pa da naručiš fotoaparat i nikad ga ne dobiješ. O tome su i kružila upozorenja na Internetu. Zbog krize i robotizacije u svijetu Kina će biti sve manje konkurentna. Ovaj projekat će biti najveći fjasko u povijesti uvrštenja Internet kompanija na burzu jer nema nijednu drugu prednost osim dostupa do kineskih proizvođača. No to organizatore ne brine jer će napuhati dionicu i zaraditi a kada bude pala račun će snositi mali dioničari-naivci, kao i toliko puta dosad

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.