Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav karamarko:

'Ja sam poticao procese protiv kriminala i korupcije, nitko drugi!'

hdz (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
08.12.2012.
u 14:40

Ćiro Blažević se rasplakao govoreći na tribini o predsjedniku Tuđmanu koju je organizirao splitski HDZ.

Dr. Franjo Tuđman - sve za Hrvatsku, svečana tribina povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika koju je organizirao splitski HDZ bio je povod dolaska Tomislava Karamarka u Split. Novinarima nije htio otkriti jesu li dogovorili kandidate za gradonačelnike.

- Ništa u ovom momentu ne znamo, ali možda i znamo. Vrte se mnoga imena, dosta smo licitira oko toga, razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete. Bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima u Gradskom odboru, vjerojatno za nekoliko dana. Mi danas nećemo ništa odlučivati, drugi tjedan u Zagrebu ćemo imati sastanak na kojem ćemo odlučiti. Povremeno imamo te slatke muke oko kandidata - rekao je Karamarko i najavio kako će se na ovim izborima pojaviti nova lica, jer stranka ide samo naprijed.

Nije tako otkrio ništa o navodnom dogovoru s Anđelkom Visković, Kerumovom razvlaštenom dogradonačelnicom, čemu se splitski HDZ protivi. Nisu je čak ni pozvali na tribinu u HNK, a bio je Jure Šundov kao predstavnik Grada. Predsjednik Tuđman je za Hrvate ono što je Churchill za Engleze, rekao je Karamarko i dodao kako je ulazak u EU zatvaranje političke doktrine dr. Tuđmana.

- Ne vraćamo se u prošlost ali želimo u temelje ideologije naše stranke i hrvatskog društva čvrsto ugraditi predsjednika Tuđmana. On je donio demokraciju i slobodu ovom narodu - izjavio je Karamarko, a na primjedbu kako su se i neki članovi HDZ-a u zadnjih 10 godina odricali Tuđmana rekao je kako je bilo devijacija u stranci, što se tiče koruptivnih aktivnosti, kriminala i sličnih pojava protiv kojih su se borili.

- Ja sam pokretao te procese, nitko drugi. Bilo je pokušaja detuđmanizacije i to je stranku obezglavilo, učinilo je neprepoznatljivom. Zato se vraćamo predsjedniku Tuđmanu - poručio je Karamarko.

O Tuđmanu su govorili Andrija Hebrang, Ćiro Blažević, Tihomir Dujmović, Ivica Kostović i Andro Ozretić. U prepunoj dvorani splitskog kazališta najtopliji aplauz dobio je Ćiro Blažević kojemu je na pozornici uručen poklon, Hajdukov šal. Bio je i najemotivniji govornik. Prisjećajući se prvog hrvatskog predsjednika, rasplakao se.

>>'Nakon J. Kosor s Kerumom, sad nam i Karamarko radi iza leđa'

Komentara 147

DE
detour
14:55 08.12.2012.

najgora pljacka hrvatske dogodila se dok je karamarko bio u sustavu vlasti i direktno odgovoran. od ambicije tog nesposobnog i nepostenog covjeka gora je samo njegova glupost.

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
14:56 08.12.2012.

Jednostavno da se radilo protiv kriminala kriminala nebi uopce bilo to vam i sam zdrav razum govori. Toliko korupcije i kriminala u drzavi a svi se busaju u prsa da su bas oni poticali borbu protiv kriminala.

PR
propalismoFranjoskroz
14:51 08.12.2012.

Dujmović haha,Blažević,ooo još im fali Nenad ivanković i Branko Tuđen i sve je ko prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije