Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fred Matić:

'Ja sam ministar branitelja. Nisam ministar lažnih branitelja'

'10.10.2012., Zagreb - U prostorijama kina Europa ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matic predstavio je prijedlog novog braniteljskog zakona.  Photo: Zarko Basic/ PIXSELL'
Žarko Bašić/Pixsell
27.12.2012.
u 14:04

Nemam ništa protiv ako je u Hrvatskoj bilo i 800 tisuća branitelja, samo ako ih je bilo toliko, kazao je ministar Matić

Ministar branitelja Predrag Matić Fred objasnio je u intervjuu za Novi list da je objava registra branitelja bitan preduvjet da se riješi pitanje lažnih invalida. Kazao je da on nije ministar lažnih branitelja te prokomentirao pretpostavku da se u registru nalazi čak 150 tisuća branitelja koji su dobili privilegije koje nisu zaslužili.

– Slažem se da je to sramotno, ali ne želim licitirati brojkama. Nemam ništa protiv ako je u Hrvatskoj bilo i 800 tisuća branitelja, samo ako ih je bilo toliko. Uvijek ističem – ja sam ministar branitelja. Nisam ministar lažnih branitelja – kazao je Matić.

Na pitanje o istupima pravnika koji su u medijima tvrdili da se objavom registra neće postići ništa jer je nastupila zastara za kaznena djela krivotvorenja odgovorio je da to ne može ući u zastaru.

– Zdrava logika ne dopušta mi misliti da u zastaru može ući nešto što je stečeno kriminalnim djelom – kazao je i dodao kako su zakoni tu da se mijenjaju ako je to zapreka.

– Ako je zastarjelo, i tu se mora pronaći način. Moj odgoj i svjetonazor govore da kriminal ne može zastarjeti – kazao je ministar Matić za Novi list.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

>> Pitajte najteže invalide što misle o lažnjacima! Uljezi nisu dobrodošli

Komentara 12

Avatar Hazl113
Hazl113
14:58 27.12.2012.

Boli mene briga što ovi sada pišu protiv Freda Matića. Neka ga prijave, a mediji neka doznaju što je istina, a što laž. To su vjerojatno isti oni koji su dok je HDZ bio na vlasti istu osobu dizali u nebo. Toliko o tome. Mene više zanima što će se desiti sa lažnjacima koje non-stop prijavljujemo, a ja sam ih do sada prijavio 14. Što je sa onima koji su upadali u prazne stanove (većinom od časnika JNA) 1991 i 1992 godine i tamo se ugnjezdili do dana današnjeg, i nikom ništa. Pa takvih ima na tisuće, a nisu ni dana bili u HV-u, već samo u nekoj "narodnoj zaštiti" koji su se ponašali kao lokalni šerifi 1991. I takve sam prijavio odavno i nikom ništa. Frede što sa njima.

PO
poznavatelj
15:11 27.12.2012.

Smirite strasti,vrijeme je razotkrivanja lazi...

MA
magnum2013
14:41 27.12.2012.

Nekako imam osjećaj da će ovdje biti jako puno komentara protiv Freda. Znate li zašto? Šteta samo da nam se ovdje sakrivaju stvorenja pod svakakvim nikovima. Njihova sramota i nek im je sretno. Možda su i oni na onim "hrabrim boračkim" spiskovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije