Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fimi media

J. Kosor: Žele me eliminirati. Mihanović: Klupko se odmotava

damir mihanović (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
31.01.2012.
u 14:25

Mihanović traži elektronsko vještačenje. U e-mailovima je, tvrdi, izmijenjen smisao.

Obračun Damira Mihanovića, bivšeg člana uprave Croatia osiguranja (CO) i ključnog svjedoka u aferi Fimi media, i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor u utorak je eskalirao javnom objavom mailova koje je Mihanović slao tadašnjoj premijerki. Novinarima ih je podijelila Jadranka Kosor na novinskoj konferenciji, na kojoj je opovrgnula da je prijetila Mihanoviću.

"Poručite Mihanoviću da se ja dosad nisam njime bavila, ali ako bude trebalo, i to ću učiniti. Poručite mu da to za njega ne bi bilo dobro, a ne bi bilo dobro ni za vas." Navodno je ovu rečenicu, kako piše tjednik Aktual, J. Kosor na telefon izgovorila Hrvoju Vojkoviću, bivšem predsjedniku uprave Croatia osiguranja, i to samo dva dana nakon što ju je Damir Mihanović u intervjuu Večernjem listu prozvao da ga nije zaštitila kad joj je prijavio korupciju.

Tko je snimao?

Razgovor je snimljen, no nije jasno tko ga je snimao niti ima li ta snimka težinu dokaza u eventualnom sudskom postupku. Sam Mihanović danas nam je tvrdio da je USKOK identificirao glas ženske osobe koja mu je prijetila te dodao da će ona snositi zakonske konsekvencije. Sve je optužbe na svoj račun Jadranka Kosor na jučer sazvanoj tiskovnoj konferenciji odbacila te poručila da su one dio unutarstranačke kampanje, za što, kaže, ima i dokaze. Protukandidate je pozvala da vode računa o HDZ-u i ne štete ugledu stranke.

– Radeći ovaj posao, vjerojatno sam dotakla neke centre moći, no zbog toga ne žalim. Kandidati su se svom silinom obrušili na mene, no promašili su metu. Sve se radi da me se eliminira, a ja vjerujem da ću dobiti izbore – kazala je.

Istaknula je i kako je zanimljivo da se Mihanović baš sad pojavljuje kao krunski svjedok, a novinarima je podijelila i četiri maila koja joj je on 2009. i 2010. godine poslao. U njima joj piše o korupciji u CO-u te o pritiscima i prijetnjama koje podnosi i daje joj podršku u borbi protiv korupcije. Dala je do znanja i da je Mihanović instrumentaliziran da našteti njoj, a dalo se iščitati i da, kada govori o podmetanjima, misli na Tomislava Karamarka. Natuknula je to napomenom da se pogledaju imena koja Mihanović spominje u mailovima te stavu da stoji iza zastupnika HDZ-a Josipa Salapića koji je tražio zaštitu jer ga navodno provjeravaju tajne službe. Mihanović je u prosincu 2009. godine, o čemu je Večernji list prije dva mjeseca prvi pisao te tom prigodom objavio jedan od spomenutih mailova, upozorio J. Kosor da je Vojković, koji je pod istragom, dao posao Karamarkovoj tvrtki Soboli te da je u CO-u zaposlio supruge tadašnjeg ravnatelja policije Olivera Grbića i predstojnika Ureda Vlade Krešimira Mesarića. Karamarko, Grbić i Mesarić tada su Mihanovićeve navode demantirali. Kosor je, kaže, te tvrdnje provjerila, ali je na konferenciji rekla samo da Mesarićeva supruga nikada nije radila u CO-u. Što je utvrdila za ostale Mihanovićeve optužbe iz mailova kao i je li ih uopće dala provjeriti, ostalo je nepoznato. Na pitanje novinara je li joj žao što je Karamarka vratila u HDZ, J. Kosor rekla je da nije te da nije razočarana.

Protagonisti priče Damir Mihanović i Hrvoje Vojković danas su poručili: “Klupko se konačno razmotava.”

Mihanović je napomenuo i da je istraživanjem došao do dokaza da mu je upravo J. Kosor potpisala zaključak o razrješenju iz uprave CO-a iako je javno tvrdila da ne zna ništa o razlozima njegova napuštanja kompanije. Sve Mihanovićeve izjave medijima koje je dao posljednjih dana potvrdio nam je i Hrvoje Vojković, koji je i sam bio neposredno ili posredno svjedok, a nerijetko i protagonist priče.

Mihanović će tražiti vještačenje mailova

D. Mihanović je, četiri sata nakon što je J. Kosor mailove dala novinarima, okupio medije. Tvrdi da će tražiti elektroničko vještačenje jer su izbačeni neki dijelovi njegovih pisama čime je izmijenjen smisao. No nije želio reći što je izbačeno i u kojim je dijelovima mijenjan smisao. Potvrdio je da je u spominjao Olivera Grbića, Krešimira Mesarića i Karamarkovu tvrtku Soboli. I dalje stoji iza toga da CO ima ugovore s odvjetničkim uredima supruga spomenutih te da je Mesarić lobirao za svoju ženu. Tek nakon višestrukog ponavljanja pitanja i inzistiranja na odgovoru kazao je da je Soboli spomenuo jer se u to vrijeme spominjalo da često posluje s javnim tvrtkama te je on htio Kosor samoinicijativno objasniti da u ovom slučaju nije o tome riječ, već je on vlastoručno potpisao ugovor o detektivskim uslugama jer su najbolji. Soboli je istraživao liječnike, odvjetnike i zaposlenike CO-a koji su varali na naknadama za štete. No ipak nije razjasnio je li spominjao H. Vojkovića i što je izmijenio da se njega dovede u negativnu konotaciju sa Sobolijem.

– Dijeljenje mailova su spinovi da se odvrati pozornost s Fimi medije. Poslao sam joj niz mailova i tražio zaštitu, no nikad nije odgovorila. Karamarka nikad nisam sreo niti me zvao jer se ne poznajemo – kazao je.

Komentara 525

IT
i_tata_bi_sine
20:17 31.01.2012.

valis Lovro, smiri se

OB
-obrisani-
16:37 31.01.2012.

JACO ---Ivini --Srsljenovi se rasprslili i bodu li ga bodu,ahahahhahahha

IT
i_tata_bi_sine
20:17 31.01.2012.

Dragi Ivo,dragi .prijatelju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije