Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

J. Kosor: Zbog divljanja i skandiranja “ubij Srbina”, prekidat ćemo utakmice

kosor
Arhiva VL
14.10.2009.
u 15:48

Vlada će opet mijenjati Zakon o navijačima - najavila je J. Kosor te dodala da osuđuje takvu vrstu divljaštva te da je neće tolerirati niti podnositi.

Premijerka Jadranka Kosor pridružila se svim klubovima zastupnika koji su oštro, bez iznimke, osudili govor mržnje na utakmici mladih nogometnih vrsta Hrvatske i Srbije u Varaždinu. Najavila je oštre i odlučne mjere. - Na spomenutoj utakmici navijači su skandirali: “Ubij, ubij Srbina”. Stoga će Vlada opet mijenjati Zakon o navijačima - najavila je J. Kosor te dodala da osuđuje takvu vrstu divljaštva te da je neće tolerirati niti podnositi.

- Razgovarala sam s nekoliko ministara, a na sjednici užeg kabineta vidjet ćemo što se može napraviti - rekla je premijerka te najavila dodatne izmjene zakona kojima će se propisati prekidanje utakmica i prijenosa.

- Sve dok se utakmice i prijenosi ne budu prekidali, očito, divljaci neće shvatiti poruku - kategorična je premijerka, koja ističe da će tražiti i odgovornost za organizatore.

Uvod u ovako oštre izjave šefice Vlade bio je istup esdeesesovca Milorada Pupovca. Podsjetio je i na druge incidente u kojima se čuo govor mržnje prema Srbima. Na početku sjednice prosvjedovao je zbog utakmice u Varaždinu, a pridružili su mu se zastupnici HDZ-a, SDP-a, HNS-a i IDS-a.

- Utakmica se u takvim slučajevima mora odmah prekinuti, a stadion isprazniti. Nema drugog načina jer se ne može tolerirati govor mržnje - poručio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. - Očito da zakonodavne akcije koju su se poduzimale dosad nisu dale rezultata - kaže Šeks.

- HNS osuđuje i ponašanje HRT-a koji prijenos nije odmah prekinuo - istaknula je Vesna Pusić.

Ključne riječi

Komentara 130

BL
Blackwater
17:37 14.10.2009.

Hajde ne SERITE....Dost gluposti i još glupljih lkomentara.Naš mentalitet je takav, i to se neće mijenjati još pokoljenjima,ne volimo svi Srbe, oni ne vole nas i to je to.

KA
kajinx
16:10 14.10.2009.

Jaca Vlaisavljević trebaš biti dosljedna i osuditi srpske ispade na isti način. Da li si ikad ovako žučno branila Hrvatske generale na sudu zbog lažnog svjedočenja našeg predsjednika?

PT
Ptica
16:11 14.10.2009.

Tko koga mrzi i zasto? 08/2008 \"Tadic trazi ispriku od Hrvata\" - a Srbija je napala Hrvatsku 1990-98. Srbija je vladala nad Hrvatima od 1918-98 i pri tome ans ubila 500.000 a protjerala milion i pol, smanjila teritorijalno Hrvatsku zaa 50%. 25. 09. 2008. nogometna utakmica: \"SKANDAL U ILOKU \'Ubij, razbij ga, sad ćeš da vidiš kako č e t n i k seče!\'\" U veljaci 2008 veleposlanstvo republike Hrvatske u Beogradu je napadnuto bez ikakva razloga. Ljeta gospodnjeg 2007 vijest iz Srbije glasi: \"\"Teško je naše ljudi natjerati da vole Hrvatsku, ma koliko nas se oni trudili privuci\", kaže Stankovic prezentirajuci svoj stav o ljetovanju u Hrvatskoj.\" 1990 Srbija zapocinje agresiju na RH kako bi etnicki ocistila od nesrba 3/4 RH teritorija i pripojila ga kevi Srbiji. Od 1950-90 Srbi gaze tko god im se nadje na putu unutar granica druge po redu velike Srbije (Srboslavije) kako bi i dalje vladali narodima koji ih ne zele za vladare a sta su ti narodi pokazali 1990te dok rasplet traje i dan danas. 1945-50 NAKON WWII Srbi ubijaju preko 350.000 uglavnom Hrvata kako bi postavili na noge drugu po redu veliku Srbiju. 1942-45 Srbi prelaze Drinu i kolju Muslimane i Hrvate u BiH i Hrvatskoj (40 000 nesrba). U godinama pred WWII rat Srbi zovu \'zajednicu\' \"SHS\" - \"Samo Hrvat Smeta\" i ubijaju ne samo politicare vec mlate, varaju i pljackaju gdje god stignu naseljavajuci chetnicke - solunashe. 5. prosinca 1918. godine nekoliko dana nakon stvaranja Kraljevine Jugoslavije, na nenaoružane hrvatske vojnike koji su na Trgu bana Jelacica u Zagrebu prosvjedovali protiv ujedinjenja, srpska je vojska s obližnjih krovova otvorila vatru iz teških strojnica, ubila 13 domobrana i mnogo ih ranila. 1908. godine zabilježena je propovijed pravoslavnog svećenika Joce Jovanovića iz Jasenovca u kojoj kaže: \"Svi Hrvati i Slavonci moraju biti protjerani jer je ovo srpska zemlja\". Iste te godine Srbi masakriraju hrvatske seljake u okolici Jasenovca, a u Jasenovcu je Lazo Babić ubio Hrvata Stanka Dragića jer se protivio javno izvješenoj srpskoj zastavi - što je po Austro-ugarskim zakonima bilo zabranjeno. Nikola Stojanović 1902. u zagrebačkom Srbobranu najavio: \"Do istrage vaše ili naše\" = istrebljenja Hrvata! Tko koga mrzi i zasto? ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije