Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganje u otoke

J. Kosor: Ubrzati postupak povrata zemljišta na Prevlaci

kos
Maja Šantoši/Pixsell
Autori: vk/VLM, bc
10.07.2011.
u 20:18

U otoke je od 2004. godine uloženo deset milijardi kuna, a od 2001. broj stanovništva porstao je za šest tisuća

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas na otoku Šipanu na obnovljenu rivu u Šipanskoj Luci. Produžena je za osam metara, proširena za 1,2 metra i povišena za 40 centimetar pa će sada uz rivu moći pristajati linijski brodovi. Premijerka je istaknula da je od 2004. godine u otoke uloženo deset milijardi kuna te da porast stanovništva od prethodnog popisa stanovništva 2001. pokazuje da su se ulaganja isplatila.

- Broj stanovnika porastao je za šest tisuća i to najbolje govori koliko je bilo važno ulagati u otoke. Treba ulagati i dalje, osobito u povezivanje otoka s kopnom, odnosno infrastrukturu - kazala je Kosor.

Predsjednica Vlade Kosor prije otvaranja obnovljene rive u šipanskoj luci posjetila je Prevlaku. Razgovarala je s tamošnjim bivšim vlasnicima zemljišta koji su je zamolili da ubrza postupak povrata. O toj je problematici, koju razmatra i Ustavni sud, prvi je opširno pisao naš tjedni prilog Obzor.

Premijerka Kosor obećala je da će kroz rad Ministarstva pravosuđa učiniti sve što se može kako bi se ispravile nepravde.

Ključne riječi

Komentara 12

MR
mirjana radaslic
20:57 10.07.2011.

ovom izjavom ponovo otkrila Ameriku,pričam ti priču

VE
velikazmija
21:19 10.07.2011.

ka nekog ne podnosiš -da učini neznam što korisno - nije dobro -- valjda ova bu ostala -- mislim na komentar --

OB
-obrisani-
20:51 10.07.2011.

Produžena je za osam metara, proširena za 1,2 metra i povišena za 40 centimetar?! Kineski zid je za ovo ***** :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije