Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jadranka kosor

J. Kosor: To nije monitoring nego normalan slijed u pregovaranju

kosor, glina (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/5
25.05.2011.
u 13:14

Premijerka je posjetila novu suvremenu trokatnicu za smještaj 420 zatvorenika u Kaznionici Glina

Premijerka Jadranka Kosor danas je u Glini komentirala monitoring Hrvatske koji je najavila Europska unija te je li on vezan uz procesuiranje ratnih zločina.

– Na zahtjev Europske komisije proteklog je vikenda Državno odvjetništvo, kao neovisno tijelo, objasnilo Vladin izvještaj o procesuiranju ratnih zločina, a vezano za završetak pregovora o poglavlju 23. Državno odvjetništvo je samo razjasnilo činjenice koje smo davno postavili – da se ratni zločini procesuiraju u četiri županijska suda. To nije monitoring nego normalan slijed u pregovaranju. Taj posao nadzora radit ćemo i po završetku pregovora o poglavlju 23 – odgovorila je premijerka nakon što je posjetila novu suvremenu trokatnicu za smještaj 420 zatvorenika u Kaznionici Glina. Također je rekla i kako izjave Damira Polančeca nemaju odjeka u Europskoj uniji.

>>Monitoring nam uvode zbog procesuiranja ratnih zločina

– Gradnjom ovoga objekta otvaramo novu stranicu u pravosuđu, važnu za zatvaranje poglavlja 23. Ovdje su zadovoljeni svi standardi važni za život i poštivanje ljudskih prava onih koji su se ogriješili o zakon. Otvoreno je i novih 127 radnih mjesta. Pristupne pregovore s Europskom unijom o svih preostalih pet poglavlja završit ćemo u planiranim rokovima. A na nama je da donesene zakone provodimo. Postavili smo nultu stopu tolerancije na kriminal i korupciju i treba promijeniti načine ponašanja. Neka se na predstojećim izborima ne pojavljuju oni koji ne mogu dokazati porijeklo imovine – rekla je Jadranka Kosor.

– Investicija vrijedna 60 milijuna kuna povećala je za 12 posto kapacitete pretrpanog zatvorskog sustava u RH. U sedam kaznionica,14 zatvora i dva odgojna zavoda sa 3353 mjesta za smještaj kažnjenika smješteno je više od pet  tisuća zatvorenika – rekao je Branko Peran, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Komentara 38

DE
deželan
13:31 29.05.2011.

Slovenija in Hrvaška sta v sredo pri generalnem sekretarju Združenih narodov v New Yorku oziroma v sekciji za sporazume oddelka za pravne zadeve skupaj registrirali arbitražni sporazum. lp

Avatar Milan-O
Milan-O
14:29 25.05.2011.

Sto je -sredisnjica-preseljena u Bucje?

Avatar broz
broz
16:01 25.05.2011.

Neka mi molim lijepo netko objasni što je to nakon sastanka rekao Nizozemski ministar vanjskih poslova ili sam ja možda krivo čuo.Na stranu to što bi mome on zadnji na svijetu trebao o nečemu odlučivati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije