Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parlamentarni izbori

J. Kosor: Odluka o datumu izbora ovih dana, Račanu nisu prigovarali

kosor (1)
Foto: ŽarkoBašić/Pixsell
1/3
Autori: L.K., I.Č./VLM
05.07.2011.
u 12:05

Očekujem da ćemo odluku o datumu izbora čuti vrlo skoro, rekao je Josipović.

Nakon što je predsjednik RH Ivo Josipović izjavio da postoji politička odgovornost Vlade zbog određivanja datuma izbora, koji se, prema premijerkinim obećanjima, trebao objaviti do kraja lipnja, predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako s Vladine strane političke odgovornosti ima.

– Ja sam u stalnom kontaktu sa svojim koalicijskim partnerima, ali točan datum još nismo odredili. Objavit ćemo ga ovih dana. Točnog datuma nema, ali ima političke odgovornosti. Ovo će biti prvi put da će neka vlada tako rano izaći s datumom izbora i u tome stoji naša politička odgovornost – rekla je predsjednica Vlade novinarima, ali i napomenula da će osobno razgovarati s predsjednikom Josipovićem.

Ne zna o kojoj vrsti političke odgovornosti predsjednik govori, podsjetivši da Josipović ili netko drugi nikada nije spočitavao, primjerice, Ivici Račanu koji je 2003. godine izbore najavio samo dva mjeseca ranije.

 – Mi smo rekli da će izbori biti ove godine iako je zadnji rok 11. ožujka. Izvanrednog stanja nema – rekla je premijerka istaknuvši da ne bi željela da se ponovi situacija kada je predsjednik izjavio da je sustav ugrožen, a što nije bila istina, kao što nije ni sada, posebno nakon završetka pregovora.

– A što se ne bi dogodilo da smo pristali na prijevremene izbore – rekla je predsjednica Vlade novinarima. 

Josipović očekuje datum izbora i poziva na političku odgovornost

Predsjednik Ivo Josipović rekao je da ne postoji formalni rok za određivanje datuma parlamentarnih izbora, ali da postoji politička odgovornost te očekuje da će se uskoro odrediti datum izbora.

– Gospođa Kosor obećala je da će do kraja šestog mjeseca izaći s datumom izbora. Dobro, odluka Europske unije (o završetku pregovora, op. a.) bila je nešto kasnije. Prema tome, ja očekujem da taj pomak hrvatska javnost može na neki način tolerirati i da ćemo odluku o tome kada će biti izbori čuti vrlo skoro – rekao je Josipović na skupu o zelenoj gradnji u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju Hrvatske, prenosi HRT.

Komentara 143

LI
liburnik
15:22 07.07.2011.

Sta , stala prica o obrani nacionalnih interesa po pitanju INE ?

TN
the_number
11:36 06.07.2011.

Ne razumijem zašto sada svi polemiziraju oko nekoliko tjedana. Izbori će se održati u zakonski predviđenom okviru.

VE
velikazmija
15:02 07.07.2011.

oger pa ti još -kao- neznaš čiji je jl - ma daj molim te ko to čita i 24 sata isto ------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije