Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićeni branitelji

J. Kosor: Objavljeni popis branitelja nije vjerodostojan

jadranka kosor (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
VL
Autor
Diana Glavina
10.01.2011.
u 11:01

Večeras će ispod vukovarskog vodotornja biti održan skup potpore uhićenim hrvatskim braniteljima

Pokroviteljica dječjeg onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti u Zagrebu od 2005. godine, premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas 35-etero mališana koji su trenutačno na bolničkom liječenju. Kao i svake godine donijela im je igračake, pidžamice, didaktička sredstva, voća, slatkiša.

– Preko Zaklade “Hrvatska za djecu”, koja je utemeljena dok sam bila ministrica obitelji, ove je godine dodijeljeno milijun kuna za program psihosocijalne pomoći teško bolesnoj djeci i njihovim obiteljima što je iznimno važno – izjavila je premijerka Kosor. Milijun kuna za program psihosocijalne pomoći iskoristit će se stručnjake i za prostor.

Ali, najvažnije je raditi na velikom projektu za kvalitetnije uvjete liječenja bolesne djece, rekla je Kosor i podsjetila da je Vlada prošle godine dala incijalna sredstva od milijun kuna za ovaj projekt.

– Razgovarala sam s roditeljima djece koja se ovdje liječe i oni mole samo za bolje uvjete smještaja svoje djece.

Plan je dograditi dva kata bolnice u Klaićevoj čime bi se dobilo 1500 četvornih metara za novi dječji onkološki odjel. Bolnica je trenutačno u fazi ishođenja lokacijske i građevinske dozvole i za dogradnju su u tijeku pregovori s Gradom.

Svake godine u Klinici za dječje bolesti otkrije se 75-ero djece s tumorima, a 150-ero ih je u stalnom tretmanu.

"Objavljeni popis nije vjerodostojan"

Na novinarski upit da komentira kritike predsjednika Josipovića koji je rekao kako je razočaran da Ministarstvo branitelja koristi objavu registra branitelja za slučaj Tihomora Purde, premijerka Jadranka Kosor rekla je kako je poznato da s predsjednikom Republike ne polemizira preko medija.

– Ako budemo imali što reći jedno drugom, učinit ćemo to u četiri oka. Mogu ponoviti da je ministar Bošnjaković razgovarao sa svojom kolegicom u Beogradu te je potvrđeno da je popis koji je objavljen nije vjerodostojan. Tijekom dana razgovarat ću s nekim braniteljima, a najvjerojatnije ću se čuti i s predsjenikom Tadićem kako bismo dogovorili što je moguće, spriječili incidentne situacije i kako bismo u potpunosti zaštitili hrvatske branitelje koji su časno i hrabro branili Vukovar te njihove obitelji – izjavila je J. Kosor.

Komentara 692

Avatar Idler 3
Idler 3
12:55 10.01.2011.

12:53h vidak...nije istina, Hrvati su se samo poubijali između sebe, a Srbi s cijelom pričom nemaju nikakve veze !!!

HR
hrvatin
13:18 10.01.2011.

Sto se imas cuti s tadicem,kao da je njega puno brigao sto ces mu ti reci.Oni rade svoje,rade na unistenju svega hrvatskoga kao sto su i oduvijek radili a ti i jospovic se stalno ljubakate s njim i kao pokvarene ploce stalno ponavljate teze o pravnoj drzavi koja vrijedi samo za nas.Koja pravna drzava i koje pravo?Ono po kojem treba dokrajciti one koji nisu dokrajceni u krvavoj agresiji!?Ako imate i mrvice morala i domoljublja povlacite veleposlanika iz srbije i prekidajte sve odnose s njima,posadite minsko polje na granicu i to za sva vremena.Kroz povijest nitko na svijetu nije donio vise zla nikome nego srbi nama.Ne bacajte prasinu u oci barem ovom malom dijelu Hrvata koji nisu guske u magli.Ili budite odlucni sto se oda vas i ocekuje i pokazite neprijatelju zube,ili odstupite.Kakve sportske lige zajednicke,ljubakanje i ostale perverzije s njima! Posaljite ih jednom zauvijek dovraga i tako barem spasite nasa pokoljenja od novih ratova i stradanja.

PA
partizancina
12:09 10.01.2011.

Hrvati sute......sute vec deset godina na sve zlo sto se dogada majci zemlji drzavi Hrvatskoj. Ako se vise i moze reci DRZAVI. Direktive za rusenje \"drzavnosti\" dolaze iz \" glavnoga grada\" Zagreba ....a uskoro ce to biti zemlja sa pet zemalja koja nece biti \"trojedno\" vec peterojedno \"kraljevstvo\" koje ce biti pet regija pet poslusnih drzava. brysel london i hag su glavni masonski gradovi buduce EUropske \"drzave\" hrvatske (peterojednog kraljevstva)....a hrvati sute vec deset godina......\"Usli\" smo u nato sa albanijom..da - zapadu treba zivo poslusno meso za njihova osvajanja.....\"hrvatska\"televizija je samo po imenu hrvatska to je bez da pogrijesis jugoslovenska televizija ....novin hrvati nemaju....novine su svacije samo ne hrvatske .... Hrvatski jezik je danas vise srpski nego je ikada bio sa svakim danom sve vise englesko masonskih rijeci.... Hrvatski junaci trunu u hagu anjihovi vojnici se love ko misevi diljem hrvatske.....cak im i \"bosnjaci\" u tome pomazu (najnoviji slucaj uhicenog vukovarca).....zamislite srbija trazi hrvatske borce za slobodu ..dakle srbija koja je bila zemlja agresor na zemlju tih boraca. masonci englezi natovarise bjeloglavog josifovica hrvatima za tutora.....u kompaniji sa JACOM.... hdz su u podpunosti preuzeli jugosloveni i komandiraju po direktivi masona sa srbima kako hoce..... srbadija se toliko osilila da traze i na hvaru \"srpski manastir\"... a hrvati sute vec deset godina...neznam koja im je piz - - m***.......dicu ne radaju ....vec televizija ima programe o \"novim hrvatima\" crnim zutim kakao crvenim itd... ...a hrvati samo sute... ETO govori saplje se o nekom H r a s t u......ali sto koje novine pisu o tome masonske ---NE.....samo par elektronskih .. kao hrvatski.........www dragovoljac . com i hrsvijet.net a tko za njih zna...... hrvati otvorite zvale i budite opet ono sto ste bili od 1990 - 1995....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije