Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jutro nakon poraza

J. Kosor očekuje da će joj oduzeti potpredsjedničko mjesto u Saboru

jadranka kosor (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
21.05.2012.
u 11:32

'O primopredaji vlasti pitajte Karamarka', rekla je dojučerašnja šefica HDZ-a Jadranka Kosor

Jutro nakon izbornog poraza Jadranka Kosor iskoristila je za odlazak u središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma kamo je stigla već u 9.30 sati. Nakon nje u HDZ je došao i Branko Bačić.

Oko 11 sati napustila je zgradu, a na pitanje kada se može očekivati primopredaja vlasti, samo kratko odgovorila: ''Pitajte Karamarka'', javlja portal 24 sata.

–  Sada ćete me valjda napokon prestati slikati – rekla je ulazeći u auto.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je, pak,  kako se primopredaja predsjedničke funkcije u HDZ-u može očekivati u roku dva dana, javlja HRT.

Kosor nije željela ništa govoriti o svom porazu i pobjedi Tomislava Karamarka. Jučerašnji je dan, kazala je, dan pobjednika, a ona će svoje mišljenje reći za nekoliko dana kad analizira rezultate glasovanja. Članovi Predsjedništva mahom su Karamarkovi ljudi i analizom rezultata žele ustanoviti zašto je rezultat takav kakav jest. Kako doznajemo iz njezina tima, J. Kosor očekuje da će joj Karamarko oduzeti mjesto potpredsjednice Sabora i šefice Kluba zastupnika. Takav scenarij logičnim smatra i šef zagrebačke organizacije Ante Zvonimir Golem koji je izgubio borbu za potpredsjednika HDZ-a, ali je po funkciji član Predsjedništva. Iako se pojavio na predstavljanju programa Darka Milinovića, tvrdi da u predizborima nije navijao ni za koga.

– Predsjednik mora preuzeti odgovornost za vođenje oporbe i voditi glavnu riječ. Mi ćemo učiniti sve za dobru suradnju s vrhom stranke. Treba nam potpora da dobijemo povjerenje građana na lokalnim izborima. Očekujem konstruktivan rad, razgovor i prihvaćanje protukandidata da daju stranci ono što mogu – kazao je A. Z. Golem ističući kako su suparnici za predsjednika zagrebačkog HDZ-a sada suradnici.

Darko Milinović bivšoj je šefici zamjerio ponašanje.

– Sinoć je napravila još jedan katastrofalan potez, čak i gori od onog kad Milanoviću nije čestitala na pobjedi na parlamentarnim izborima. Ne mogu shvatiti da je otišla prije drugog kruga glasovanja, da uopće nije pristupila glasovanju. Mogla je prekrižiti oba kandidata. Zbog takvih njezinih poteza stranka je i došla u ovu situaciju. Trebala je viteški podnijeti poraz, odnosno tuđu pobjedu, čestitati i reći nekoliko rečenica. Takvo mi je ponašanje nepojmljivo – rekao je Milinović.

Komentara 130

DU
Deleted user
22:02 21.05.2012.

Kosorka je jkutros \"zaboravila\"staviti bros na rever......

OB
-obrisani-
13:06 21.05.2012.

počinje.....tuđmanizacija...i....kroatizacija. smo kad bi....kriminalci znali što to znači....he he he he .

M3
Miške 3
11:15 22.05.2012.

Cirkus direktorica. Ona bi i dalje vodila svoj Shou .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije