Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

J. Kosor: Nemam novih saznanja o Damiru Polančecu

virovitica, jadranka kosor2
Foto: Dragutin Šantoši
1/2
22.01.2010.
u 13:59

Borimo se protiv korupcije i bilo kakvog kriminala do posljednjeg daha, ali treba uzeti u obzir da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže. Stajalište je Vlade da nema nedodirljivih i ne znam što je Polančec mislio kada je o tome govorio, rekla je premijerka Kosor.

VIROVITICA – Otvarajući danas 15. međunarodni sajam gospodarstva i poljoprivrede "Viroexpo 2010." u Virovitici, na kojemu je proizvode i usluge ponudilo više od 700 izlagača iz 18 zemalja svijeta, predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako se klanja gospodarstvenicima i obrtnicima koji nose najveći teret aktualne krize.

Potvrdila je da će Vlada na sljedećoj sjednici donijeti nove mjere kako bi pomogla gospodarstvu, a nakon što je obišla štandove, pohvalila je izlagače i rekla kako je Viroexpo pokazao svu raskoš ideja, znanja, te da je obilazak izložbe snaži u nastojanjima Vlade da Hrvatska što prije izađe iz krize.

– Viroexpo upravo pokazuje da to možemo, izjavila je premijerka Kosor, koja je sajam obišla u društvu potpredsjednika Vlade Ivana Šukera i Božidara Pankretića te potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa. Uz lokalne dužnosnike na svečanosti su govorili i Nadan Vidošević, predsjednik HGK, te Mato Topić, predsjednik HOK-a.

Protiv korupcije – do posljednjeg daha

U susretu s novinarima i ovaj put je otvoreno pitanje što će biti s Damirom Polančecom te kada planira posjetiti Koprivnicu.

– Nemam novih saznanja, a sve institucije trebaju raditi svoj posao. Borimo se protiv korupcije i bilo kakvog kriminala do posljednjeg daha, ali treba uzeti u obzir da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže, bez obzira na ime i prezime, političku opciju kojoj pripada i sve drugo. Stajalište je Vlade da nema nedodirljivih i ne znam što je Polančec mislio kada je o tome govorio, a Koprivnicu ću posjetiti vjerojatno vrlo skoro, u povodu 20. obljetnice HDZ-a i vrlo rado ću se odazvati pozivu - izjavila je premijerka Kosor.

Bilo je riječi i o odnosima sa Srbijom, pri čemu je premijerka naglasila kako u odnosima između Hrvatske i Srbije moramo razgovarati kao susjedi.

- Podupiremo europski put svih naših susjeda u Europu. Nije dobro nastaviti bilo kakva prepucavanja i mi svi trebamo dobro paziti što govorimo bez obzira govorimo li pred domaćom publikom. Bez obzira na prošlost koja je bila iznimno teška, mi moramo nastaviti živjeti u skladu s europskim putem, rekla je.

Mladenu Bajiću treći mandat

Na novinarsko pitanje koga Vlada podržava za državnog odvjetnika, premijerka je rekla kako je Vlada i za sljedeći mandat predložila Mladena Bajića, što će predložiti Saboru.

Komentara 31

XY
xychhr200
14:23 22.01.2010.

Tek sada primječujem da imamo duhovitu i šarmantnu premijerku... puna je VICEVA..!!!

NE
neni
14:25 22.01.2010.

dajte..najte

OB
-obrisani-
17:34 22.01.2010.

.....-I JACA se uplašila da ne izgubi stolicu... Jadranka je bila Sanaderova poslušnica i ruke su im svima u pekmezu do grla, a igrokaz ide dalje sa istim lošim glumcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije