Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUGALICA

"J. Kosor možete zvati Jadre, ali Jaca nije od milja, to je cinizam"

kosor, ukidanje olakšica (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
11.05.2010.
u 15:09

Iza nadimka Jaca, kako Jadranku Kosor nazivaju neki mediji, krije se cinizam, istaknula je u Dubravka Dube Marunčić, predsjednica ogranka Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”.

"Pazite kako zovete premijerku Jadranku Kosor". To bi mogao biti radni naziv tiskovne konferencije koju je u Dubrovniku održala Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski”. Predsjednica dubrovačke podružnice ove zajednice, Dubravka Marunčić, tiskovnu je konferenciju nazvala “Jadranka – Jadre” i progovorila o neprilagođenu nadimku Jaca, kojim neki mediji nazivaju J. Kosor.

– Iza takva nadimka krije se poveća doza cinizma. Tu nije riječ o imenici od milja nego u najmanju ruku o rugalici kako bi se tim nadimkom iskazalo sve negativno u odnosu prema osobnosti premijerke – istaknula je D. Marunčić i odmah predložila kako bi premijerku Kosor trebalo nazivati.

– Kada bi se poštovale norme hrvatskog jezika, nadimak za ime Jadranka bio bi Jadre. Ako je Anka Ane, Blaženka Blaže ili Dubravka Dube, onda je i Jadranka Jadre – istaknula je.

Predsjednica dubrovačke podružnice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” nadimak Jaca ne povezuje samo s cinizmom nego i s neravnopravnošću spolova. – Ovaj nadimak ne poštuje ženu, političarku koja se usudila baviti javnim poslom. Njegovom uporabom izostaje poštovanje njezina rada – zaključuje D. Marunčić.

Komentara 90

BS
bandera s
13:48 20.05.2010.

zaboravih jednu stvar,obzirom da se dotična djevojački preziva vlaisavljević, nadimak jaca je ispravan

DD
DDUVNJAK
19:45 11.05.2010.

Nije problem Jaca kao takva već raširena idolatrija

OB
-obrisani-
22:42 12.05.2010.

Jaca Paštetarka bi bilo najprimjerenije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije