Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA HDZ-A

J. Kosor: Kočničari puta prema EU sada se prikazuju kao vlakovođe

hdz (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/6
17.06.2011.
u 17:30

Svi koji su zazivali skidanje HDZ-a s vlasti u nekoliko su navrata poraženi, a HDZ je izlazio kao pobjednik, rekla je premijerka na proslavi

Predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je da će HDZ biti pobjednička stranka i na idućim parlamentarnim izborima govorom na svečanoj sjednici, kojom je HDZ u NK Jarunu obilježio 22. obljetnicu. Pritom je istaknula da je Hrvatska pri završetku povijesnog cilja, a na tom putu posljednje dvije godine bilo je onih koji su bili kočničari i skretničari u isto vrijeme, ali sada se ti isti, kada vide da je Hrvatska na ulasku u veličanstvenu europsku postaju, žele predstaviti kao da su oni bili vlakovođe ili makar kondukteri.

Priznala je da je bilo problema posljednje dvije godine, kako je najteže bilo čistiti u vlastitoj kući te da je bilo onih koji su se ogriješili o program velike, moćne i pobjedničke stranke.

– U ovom trenutku, kada se može reći da je Vlada koju vodi HDZ završila pregovore s EU, i oni najžešći kritičari teško mogu reći da to nije uspješna Vlada – pohvalila se premijerka.

Zahvalila je svima na potpori te najavila daljnje snaženje gospodarstva, koje će biti u stranačkom programu. Uvjerena je da će građani prepoznati sve ono što je Vlada radila na čelu s HDZ-om onako kako je to prepoznala Europska komisija. Nije zaboravila branitelje i stradalnike, ali ni prvog predsjednika HDZ-a Franju Tuđmana.

– Ulazak u EU bit će posvećen braniteljima koji su nam osigurali slobodu. No, dr. Tuđman, koji je osmislio prvi program HDZ-a krajem osamdesetih, imao je viziju europske Hrvatske kojoj se sada vraćamo iako tamo civilizacijski pripadamo – nastavila je predsjednica HDZ-a prekidana odobravanjem i pljeskom svojih stranačkih kolega i kolegica.

Naglasila je da je Tuđman inspiracija za svakog od članova HDZ-a.

– Svi koji su zazivali skidanje HDZ-a s vlasti u nekoliko su navrata poraženi, a HDZ je izlazio kao pobjednik i stoga će ostati najjača i pobjednička stranka i ubuduće u Hrvatskoj – uvjerena je Kosor, kao i u to da će građani prepoznati napore HDZ-a.

Naglasila je da je poglavlje 23 zapravo život i budućnost Hrvatske, borba protiv kriminala i korupcije te borba za ljudska prava. Jedini govornik uz predsjednicu stranke bio je Vladimir Šeks, koji se osvrnuo na stranačku povijest. Istaknuo je zasluge dr. Tuđmana, kazavši najprije pokojnom, potom se odmah ispravivši i rekavši – ne pokojnom nego živom predsjedniku Tuđmanu, što je izazvalo oduševljenje nazočnih. Potom se obratio prisno predsjednici HDZ-a kazavši da su ponosni na nju te da je vole.

– Ti si unatoč brojnim zaprekama i podmetanjima nekad i najbližih suradnika i ljubomornih zavidnika uspješno dovela hrvatski brod u europsku luku – kazao je Šeks  Jadranki Kosor praćen pljeskom nazočnih.

– Hrvatska u EU najbolji je dar hrvatskim braniteljima i narodu – zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 256

SC
Scorpion
19:45 17.06.2011.

E U ; Nemoralna, p*******, izrabljivacka , lopovska tvorevina.

CU
cunt
21:02 17.06.2011.

a nije čudo kaj je došla na mjesto premijerke, pa ta s*** čim oči u jutro otvori pa sve dok zadnju brlju ne popije prije spavanja......

OB
-obrisani-
17:56 17.06.2011.

Sutra je Gay parada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije