Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje u politici

J. Kosor s Kerumom i N. Bečić osnovala Klub zastupnika

Jadranka Kosor  i Nevenka Bečić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
19.04.2013.
u 12:54

Kerum: Dolazit ću u Sabor, u utorak sam za govornicom! Splitski gradonačelnik najavio je da će biti redovit i aktivan na sjednicama Sabora

Jadranka Kosor osnovala je saborski Klub zastupnika s Hrvatskom građanskom strankom, odnosno s Nevenkom Bečić i Željkom Kerumom. Bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, koja je u četvrtak izbačena iz te stranke, danas je kao nezavisna zastupnica osnovala Klub zastupnika nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i Hrvatske građanske stranke, a o tome su javnost obavijestile ona i Nevenka Bečić.

– Klub smo osnovale zbog mogućnosti korištenja većeg političkog prostora u kojem svatko od nas vidi svoj prostor i svoj interes. Kada imate mogućnost raditi u Klubu, imate daleko veći politički prostor, a ja želim i dalje nastaviti braniti svoj program gospodarskog oporavka koji sam 2010. predstavila kao premijerka i za koji vjerujem da je najbolji takav program – objasnila je nezavisna zastupnica Kosor te dodala kako od početka ovog saziva Sabora nikada kao članica HDZ-a nije dobila priliku i čast govoriti u ime Kluba zastupnika HDZ-a.

– Nisu mi dali da govorim čak ni o izmjenama zakona koje sam osobno pisala. Sada ću svakako imati tu mogućnost govora, a vjerujem da u Hrvatskom saboru trebamo čuti konstruktivne prijedloge i inicijative jer je ljudima preko glave besplodnih prepucavanja – primijetila je Kosor te dodala kako je već razgovarala s tajnikom Sabora te da će uskoro Klub dobiti i svoje prostorije.

'Još nisam obavijestila HDZ'

S druge strane, Nevenka Bečić rekla je da još nije obavijestila HDZ, čijem klubu je dosad pripadala, o ovom potezu, ali je zahvalila svim HDZ-ovim zastupnicima jer su bili kolegijalni i korektni prema njoj.

– Unatoč tome, ja sam u Klub ušla dok je Jadranka Kosor bila u njemu. Ona je osoba koju izuzetno cijenim, ona je zvijezda koja je sjajila i koja će sjajiti na hrvatskom političkom nebu i čast mi je i zadovoljstvo što mogu biti s njome u Klubu koji će nam omogućiti da svoje političke poruke možemo učestalije slati svom biračkom tijelu – objasnila je Bečić te dodala kako je upravo ona pozvala Jadranku Kosor da zajedno osnuju Klub. Ovaj potez ne vidi kao vraćanje usluge Kosor što je nju i njenog brata Željka Keruma stavila na HDZ-ovu listu na posljednjim parlamentarnim izborima, a isto ne vidi ni Kosor.

– Prema našim istraživanjima, prije izbora mi bismo osvojili četiri mandata, ali smo zbog obveza procijenili da nemamo dovoljno vremena za provođenje kampanje pa smo na izbore išli s HDZ-om. Ideja o ovom klubu potekla je od mene jer želim o svemu izraziti mišljenje, a do sada sam samo četiri puta imala priliku govoriti ispred Kluba HDZ-a – kaže Bečić koja kao svoje područje angažmana, dodaje, vidi u upozoravanju na uska grla u gospodarstvu. Na pitanje znači li ovo da su Bečić i Kerum lojalniji od njenih bivših stranačkih kolega, Kosor je odgovorila da i poznati brat i sestra u ovoj suradnji vide svoj interes, no i primijetila kako su "ljudski bili vrlo korektni prema njoj" te da do posljednjeg dana nisu vjerovali da će je HDZ izbaciti iz stranke.

Šuker iznenađen

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker nije znao da Željko Kerum i Nevenka Bečić izlaze iz tog kluba.

– Mislim da bi bila elementarna pristojnost ako ste na nečijoj listi izabrani u Sabor da onda predsjednika stranke koja vam je bila glavni koalicijski partner barem obavijestite o svom izlasku iz Kluba – komentirao je kratko Šuker to dodao kako ne zna vraćaju li Kerum i Bečić ovime uslugu Jadranki Kosor za ulazak u Sabor te zaključio kako je to njihova stvar.

Ipak, naglasila je Kosor, ovo ne znači i da će ona podržati Željka Keruma kao kandidata za gradonačelnika Splita, niti su, dodaje, o tome razgovarali.

A smeta li joj što Kerum nikako ne dolazi u Sabor i hoće li tražiti da češće dolazi?

– Neću tražiti da dolazi, ali ću svakako sugerirati da bi bilo bolje da iskoristi svoju političku priliku u Saboru. Bilo bi mi jako drago da dolazi češće – odgovorila je Kosor, a Nevenka Bečić dodala je kako će on svakako ubuduće u većoj mjeri biti prisutan u saborskim klupama.

– Političko djelovanje pojedinca sastoji se od rada na terenu i u sabornici, a Željko sa mnom svakodnevno komunicira, analizira i daje mi upute što ću i kako govoriti u Saboru. I te kako je on prisutan u Saboru kroz moj rad jer sve upute dobivam izravno od njega – zaključila je Bečić.

 

 >>J. Kosor: Očekujem da mi Josipović dodijeli odlikovanje

>>Kosor izbačena iz HDZ-a: Nije mi lako, ali opraštam svima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije