Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

J. Kosor: Da nije bilo Vlade, ne bi bilo ovakve turističke sezone

kosor (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
07.09.2011.
u 15:06

– Možda bi moj dio plaće, s obzirom na to koliko sam govorila o turizmu, mogao ići na Ministarstvo turizma – dobacila je premijerka ministru Bajsu.

Premijerka Jadranka Kosor u Splitu je nastavila svoj "Tour de Hrvatska". Ovaj put imala je javni sastanak s direktorima županijskih turističkih zajednica priobalja i direktorima predstavništava HTZ-a iz Slovenije, Njemačke, Mađarske i Austrije.

Sastanak je održan u splitskoj ACI marini, u restoranu "Zrno soli" iz čije se kuhinje širio miris morskih specijaliteta. Domaćini su bili župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, a u premijerkinoj pratnji bili su ministri Branko Bačić, Đuro Popijač i Damir Bajs. Svi su premijerki podnijeli izvješće, mijenjali se za govornicom i zahvaljivali Vladi na onome što je napravila za turizam.

– Da nije bilo Vlade, ne bi bilo ovakve sezone. A važnu ulogu odigrale su naše ceste – izrekli su gotovo svi govornici navodeći i brojke rekordne sezone.

Premijerka ih je sve najavila, odslušala, imala pokoju upadicu.

– Možda bi moj dio plaće, s obzirom na to koliko sam govorila o turizmu, mogao ići na Ministarstvo turizma – dobacila je ministru Bajsu.

Tako je, dok su se mijenjali govornici, premijerka najavila da će se sljedećeg tjedna nastaviti radovi na pelješkom mostu, kazala je da se ide u gradnju autoceste do Dubrovnika.

Naravno, završnu riječ imala je premijerka.

– Možemo biti zadovoljni, ne brojimo samo koliko je turista došlo i koliko su spavali, već gledamo ukupno na projekt turističke Hrvatske, i ne samo u ovoj ili sljedećoj godini, nego za desetljeće. I ono što danas dobro napravimo, taj kamenčić će dati rezultata u sljedećim godinama. Za prvih osam mjeseci, s obzirom na to da smo se paralelno s pripremama za turističku sezonu borili s izlaskom iz krize, jačanjem gospodarstva, recesijom, a neke investicije morali smo i zaustaviti, bolje rečeno usporiti. Konkretno, pelješki most nije zaustavljen u tom smislu da smo proračun stavili na nulu, bilo je sto milijuna. Ulaganje u turizam isplatilo se, u odnosu na prošlu godinu u prvih osam mjeseci imamo porast turističkih dolazaka za 6,4 posto i noćenja za 5,8 posto. To je jako dobro prolazno vrijeme za prvih osam mjeseci. Ne propuštam u svakoj prilici govoriti o turizmu. Ovo su podaci koji moraju biti temelj za jačanje potencijala do kraja godine i da se paralelno pripremamo za sljedeću godinu. Za dva-tri tjedna na sjednici Vlade raspravit ćemo plan za turističku 2012. godinu što je dosta prije nego što smo to uradili prošle godine – kazala je premijerka Kosor i ponovila tri osnovne poruke hrvatskog turizma "dođite, ostanite i upoznajte Hrvatsku".

Želeći pohvaliti sve hrvatske resurse, pohvalila je i berbu grožđa u Iloku, pozvala je i žitelje Splitske županije da na jedan dan odu na festival pekmeza u Tovarnik.

– Imamo puno prostora, samo još više treba raditi – zaključila je Kosor.

Komentara 250

ED
eddinger1
15:53 07.09.2011.

Premjerka je ovom prigodom istaknula: bla, bla, bla

HU
hudyboy
16:41 07.09.2011.

Možda bi tvoj dio plaće mogao ići i u koš za smeće, jer tamo će biti korisnija

Avatar Zag
Zag
15:53 07.09.2011.

I reče Jadranka - neka bude sunce I reče Jadranka - neka bude more I reče Jadranka - neka bude turizam I turisti pohrliše u Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije