Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na sumnje

J. Boljkovac: Glasnogovornici mračne prošlosti, čuvajte se!

jospi boljkovac
K. Štedul-Fabac/PIXSELL
25.02.2011.
u 13:27

Prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova i antifašističkog borca sve češće se sumnjiči za likvidacije nakon završetka Drugog svjetskog rata, kada je bio šef Ozne u Karlovcu

Hrvatska, za koju sam se borio, utemeljena je na antifašizmu. Prema tome, nikakvi glasnogovornici mračne prošlosti ne mogu promijeniti činjenice i morat će paziti za šetnje mračnom ulicom. To im ja poručujem – kaže Josip Boljkovac, prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova i antifašistički borac kojeg se sve češće sumnjiči za likvidacije nakon završetka Drugog svjetskog rata, kada je bio šef Ozne u Karlovcu.

Nakon rata djelovale su gerilske grupe koje su činili pripadnici poraženih vojski, a posao Ozne bio je da razbiju njihovo djelovanje, tumači Boljkovac.

– Da je nastavljen gerilski rat, pitanje je što bi danas bilo. Što je Ozna trebala čekati da se sruše temelji antifašizma?! Pohvatali smo na području Duge Rese četrdesetak gerilaca koje je predvodio Đuka Magličić. Žao mi je samo jednoga iz te skupine koji je osuđen na smrt. I treba žaliti za nevinim žrtvama, ali većina likvidiranih bili su zločinci, koljači iz Jasenovca, Jadovna i ostalih stratišta ustaških žrtava o kojima nitko ne piše – nastavlja Boljkovac.

Tvrdi da nikad nije radio u logoru Dubovac u Karlovcu, odbacujući tako tvrdnje da je ondje odlučivao o životu i smrti.

– U tom su logoru ubijena i dva moja rođaka. U njemu su djelovali i nečasni. U logoru su bili zatočeni domobrani i ustaše, a jednostavno se treba staviti u tu poslijeratnu situaciju prije no što se sudi o događajima iz tog razdoblja – smatra Boljkovac.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko lovi vještice, tvrdi Martin Jendrašec, počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Karlovac.

– Sva ta kampanja teško mi pada. Pošteno sam djelovao i kao partizan i kao branitelj za Domovinskog rata – kaže Jendrašec.

Komentara 457

OB
-obrisani-
00:24 26.02.2011.

profa - i dalje mi slabo guglaš - zato jer će IZUZETNI Hrvati učiniti IZUZETAK od tog pravila

UT
utatica
00:27 26.02.2011.

od svih tih bolesnih ubojica jedino taj gad i rde bulat još prijete, stvarno ih treba pod hitno u bajbukanu, iz vila iseliti njihove obitelji i vratiti ih vlasnicima, te ispostaviti račun za polustoljetno korištenje

OB
-obrisani-
23:21 25.02.2011.

Svi narodi oko nas su manje-više homogeni samo mi Hrvati smo rasporene utrobe i prepolovljenog srca. Došlo je vrijeme da se rane zacijele a krivci da budu kažnjeni i prozvani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije