Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igra suradnje
Povratak na članak

Izumio društvenu igru: Spasite se iz ukletih hodnika Maldorije

U novoj društvenoj igri igrači nisu protivnici. Tražeći blago Crne kraljice svi su zatočeni. Ključevi su u demona

Komentari 10

TE
tessa
19:57 16.11.2010.

To je cista kombinacija D&D i Break the Safe samo sto se sve odvija u Hrvatskoj. Nema tu nikakve inovacije osim sto je prekopirano.

VL
Avatar klimavi
klimavi
13:00 14.11.2010.

nije li malo pokupio d&d-a u tu igru ?

VL
TR
tric
13:21 14.11.2010.

Izgleda zanimljivo. I po ovome sto se vidi i sto je opisano ne vidim bas neke dnd elemente. Jedina slicnost je d6, ili obicna kockica.

VL
GR
Grof
13:54 14.11.2010.

Nije d6 kocka ta koja veže igru uz ad&d nego timski radi u igri. To je ono što je sličnost igre s d&d-om. Zapravo, igra je pronašla jedna zgodan balans između klasičnih igara na ploči i okusa ad&d-a, bez kompliciranja. ;) O igri možete pogledati ina stranicama portala o društvenim igrama www.igranje.org

VL
TR
tric
19:14 14.11.2010.

Da, stvarno. Definitivna slicnost u tom aspektu, a procitavsi pravila ipak nema slicnosti sa dnd, sto i nije lose, odmah se moze krenuti na igru, ne trebaju sati pripreme :D. Usput, dobra stranica. .

VL
GR
Grof
19:32 14.11.2010.

@tric Zahvaljujem na pohvalama, trudimo se ljudima približiti klasične društvene igre i odmaknuti ih od suhoparnih ekrana.

VL
GR
Grof
22:20 16.11.2010.

@tessa To što igra koristi mehanizme igranja neke druge igre ne znači da je iskopirana ;). Naime, mnoge igre koriste iste ili slične mehanizme igranja. Već samim time što je kombinacija direktno upućuje da nije kopija. Po takvoj logici moglii bi smo reći da su sve igre koje koriste d6 kockicu ili sistem s karticama kopije neke igre, a znamo da nisu.

VL
TE
tessa
19:42 17.11.2010.

Slazem se da mnoge igre koriste slicne mehanizme. Komentar je vise oko toga da ja iskreno ne vidim nista inovativno nego cistu kombinaciju razlicitih igara (polja iz D&D; kljucevi iz \"Break the safe\"; kartice ....). Za razliku od ove igre D&D, Break the safe i ostale su bile vrlo inovativne i osim sto se koristi kockica nista drugo nije slicilo niti jednoj drugoj igri. Mi imamo i igramo na stotine drustvenih igara (zahvaljujuci 50 godina prikupljanja) i lako se moze razlikovati potpuna inovacija od kombinacija. Ja bih na kraju ipak pohvalila autora jer igra izgleda interesantno a autor je ocito bio fokusiran godinama na ovaj proizvod cime je zasluzio svaku pohvalu :-)

VL
GR
Grof
14:04 18.11.2010.

@tessa Iskreno, sumnjam a je autor koristio Break the safe kao idejnu podlogu, no bilo kako bilo, igra je vrlo igriva i kvalitetno realizirana. Pitanjce! Ako ste skupili toliko društvenih igara, bilo nam drago kada bi ste poslali pokoju na igranje.org, kako bi i ostali mogli vidjeti dio ovog društvenog svijeta. Za informacije, uvijek se možete obratiti i na kontakt formu: http://igranje.org/o-projektu/komentari-i-prijedlozi Pozz. :)

VL
TE
tessa
19:59 22.11.2010.

Apsolutno se slazem da je igra kvalitetno realizirana i kao sto je vec napisano - svaka cast bilo kome tko ostane godinama fokusiran na jedan projekat/ideju. Hvala na web site prijedlogu. Mi nismo u HR veg dugo godina i maloo smo izvan zbivanja. Sigurno cemo si dati truda i podijeliti sa svima neke od igara koje su interesantne i vrijedne investiranja. :-)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.