Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponuda

Izraelski list: SAD Izraelu ponudio oružje da odgodi napad na Iran

obama, netanyahu
Reuters/Pixsell
08.03.2012.
u 18:24

Obama je Netanyahuu navodno ponudio napredno oružje i vojnu opremu prilikom susreta u Washingtonu

SAD je navodno Izraelu ponudio napredno oružje i vojnu opremu u zamjenu za odgađanje napada na iranska nuklearna postrojenja, izvijestile su u četvrtak izraelske novine Maariv citirajući neimenovanog zapadnog diplomata i obavještajne izvore. Među ponuđenom opremom nalaze se i bombe za razaranje bunkera i avioni koji pune gorivo u zraku.

Ponudu je američki predsjednik Barack Obama navodno dao izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu prilikom njegova posjeta Washingtonu. Netanyahu u posljednje vrijeme vrši pritisak na SAD da im dopusti napad na Iran, a prema navodnom dogovoru Izrael ne bi smio napasti Iran najmanje do 2013. godine.

Iran se našao na udaru zapadnih sankcija zbog svojeg sve razvijenijeg nuklearnog programa. Iranske vlasti tvrde da je on namijenjen isključivo mirnodopskoj upotrebi s ciljem smanjenja ovisnosti o uvozu energije.

Netanyahu je u ponedjeljak izjavio da sankcije nisu imale uspjeha te da se više ne može dugo čekati reakciju na iranski nuklearni program, no već je u srijedu izjavio kako ne misli da je rat s Iranom neizbježan. Amerikanci su mnogo oprezniji te i dalje inzistiraju na mirnom rješavanju krize, no ne isključuju ni vojno rješenje. Obama je tako prošlog tjedna izjavio kako ne blefira te je spreman posegnuti i za vojnim rješenjem u slučaju da sankcije i diplomacija ne uspiju.

Komentara 79

KI
Kinez
18:37 08.03.2012.

Da nece mozda napasti i Idiju sto krsi sancije i kupuje suvim zlatom naftu od Irana???

OB
-obrisani-
18:43 08.03.2012.

SAD je navodno Izraelu ponudio napredno oružje i vojnu opremu u zamjenu za odgađanje napada na iranska nuklearna postrojenja, izvijestile su u četvrtak izraelske novine Maariv citirajući neimenovanog zapadnog diplomata i obavještajne izvore. Među ponuđenom opremom nalaze se i bombe za razaranje bunkera i avioni koji pune gorivo u zraku ....... A sta je sa onom manje naprednijom Nju ce prvo da upotrebe Boze sto ne proradi vulkan Jelouston krajnje je vreme .

ŠĆ
šćtrlj
18:33 08.03.2012.

hahaha... koji su ovo igrokazi na zemlji čudesa... mila majko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije