Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI NA BLISKOM ISTOKU

Ubijena trojica sinova čelnika Hamasa: 'Krv mojih sinova mi nije draža od krvi našeg naroda'

FILE PHOTO: Israeli soldiers operate near the border after leaving Gaza, during the temporary truce between the Palestinian Islamist group Hamas and Israel, in Israel
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/4
10.04.2024.
u 19:40

Trojica sinova čelnika Hamasa Ismaila Hanijeha ubijena su u srijedu u izraelskom zračnom napadu na Pojas Gaze, objavili su ta militantna skupina i njegova obitelj.

Trojica sinova čelnika Hamasa Ismaila HanijehaHazem, Amir i Mohamad, ubijeni su u bombardiranju vozila u kojem su se kretali u kampu Al-Šati. Ubijeno je i dvoje Hanijehovih unuka, a treći je ozlijeđen, prenose Hamasovi mediji. „Naši zahtjevi su jasni i određeni i nećemo raditi ustupke. Neprijatelj je u deluziji ako misli da će napadi na moje sinove, tijekom vrhunca pregovora i prije no što je pokret poslao svoje odgovore, primorati Hamas da promijeni svoj stav”, rekao je Hanijeh za Al Jazeeru. 

„Krv mojih sinova mi nije draža od krvi našeg naroda”, dodao je čelnik Hamasa koji boravi u Kataru. Militantna skupina je u utorak objavila da proučava izraelski prijedlog za prekid vatre, no i da on ne zadovoljava niti jedan od zahtjeva Palestinaca.  Hamas traži prekid vojnih operacija Izraela, potpuno povlačenje njegove vojske iz enklave i omogućavanje povratka izbjeglica. Hanijeh je čelnik Hamasa postao 2017., a od tada živi na relaciji između Turske i katarske prijestolnice Dohe. 

Izrael cijelo vodstvo Hamasa smatra teroristima, no nije poznato koliko je sam Hanijeh znao za planove napada 7. listopada, piše agencija Reuters. Tu je operaciju smislilo vojno vijeće Hamasa u Gazi u tajnosti, zbog čega je i dio Hamasovih čelnika u inozemstvu bio šokiran trenutkom njegova izvršenja i rasponom. 

FOTO Sve nekretnine Luke Modrića: Vile u Madridu, Zadru, Zagrebu, as vatrenih živi u nezamislivom luksuzu

FILE PHOTO: Israeli soldiers operate near the border after leaving Gaza, during the temporary truce between the Palestinian Islamist group Hamas and Israel, in Israel
1/14
Ključne riječi

Komentara 8

ST
sttipe
16:52 11.04.2024.

Ovo je opasno!! Europljani su JEDNOG FERDINANDA, platili milijunima ljudi... A počelo se ubijati dicu viših čunki.. Koliko će proći dok na red ne dođu "teža imena", iz Europe i Amerike?

Avatar alteralterego001
alteralterego001
08:11 11.04.2024.

Kakva patetika od Hamasa. Zašto ne oslobode onda taoce ako im je tako stalo do Palestinskog naroda i maknu glavni argument Izraela za nastavak rata? U biti se već i da naslutiti odgovor na to - jer ih je teroristička organizacija pobila pa nemaju koga osloboditi.

SE
Serengeti
20:45 10.04.2024.

90-tih su čelnik Plestine Jaser Arafat I čelnik Izraela Jitzak Rabin skoro dogovorili rješenje koje je uključivala dvije države. Sve je propalo kada su Izrealci UBILI svog premijera Itzaka Rabina. Od tada Izraelci tjeraju Palestince sa zemlje i oni se useljavaju na ta područja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije