Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogodile predgrađe

Hamas prvi put ispalio rakete prema Jeruzalemu

Gaza, zračni napad, izraelski zračni napad (1)
Reuters/Pixsell
Autori: tli/VLM, irk/VLM
16.11.2012.
u 08:29

Najmanje 24 Palestinca poginula su u izraelskim zračnim napadima, a među poginulima bilo je i djece. Tri Izraelca poginula su kada su Palestinci ispalili rakete na južni Izrael

Pripadnici Hamasa potvrdili su da su u petak popodne ispalili nekoliko projektila na izraelski sveti grad Jeruzalem. Oni su pogodili predgrađe, no zasad nema dojava o žrtvama, javlja BBC.

Napad je to izveden u ozračju neprekidnih međusobnih bombardiranja izraelskih i palestinskih snaga koje nije obustavio ni dolazak egipatskog premijera Hishama Kandila koji je u znak potpore Palestincima u petak doputovao u pojas Gaze. Njegov je posjet ranije najavio i predsjednik Muhamed Mursi koji je osudio izraelsku agresiju te poručio da će Egipat stanovnicima Gaze ''čuvati leđa''.

Izraelsko zračno bombardiranje Gaze intenziviralo se nakon što je pozvano 30 tisuća vojnih rezervista radi moguće kopnene ofenzive. Izrael je objavio da je tijekom noći gađao više od 130 ciljeva, dok su militanti iz Gaze ispalili 11 raketa. Borbe su se intenzivirale kada je Izrael u srijedu ubio Ahmeda Jabarija, vojnog vođu Hamasa, a u četvrtak su rakete iz Gaze ispaljene na Tel Aviv. Dosad su najmanje 24 Palestinca, uključujući  troje djece, poginula u izraelskim zračnim napadima, dok ih je 200 ranjeno. Tri Izraelca poginula su kada su Palestinci ispalili rakete na južni Izrael.

>> Prva uzbuna u 20 godina: Palestinci bombardiraju Tel Aviv

Ključne riječi

Komentara 35

RI
Riznica
09:36 16.11.2012.

Nemoze se pricati o ratu kad Palestinci nemaju avijaciju, mornaricu , tenkovsku jedinicu , ovo je cisti genocid ... Cionisti se tresu od straha ..Znaju da Palestinski narod se ne boji okupacije, niti se boji neprijatelja i njegovog nasilja. Palestinskii narod je i narod sa tradicijom otpora koja je duboko ukorijenjena u duhu naroda. Otpor je njihova svakodnevica vec decenijama...,

NE
Nepokolebljiv
10:11 16.11.2012.

Vidio sam fotografije u novinama odakle polijecu rakete u Gazi. Iz stambenih naselja visekatnica. Nije cudo da civili ginu kada Hamas svoje raketne baterije skriva na gornjim katovima stambenih zgrada. Pokusat cu staviti JPEG slikicu uz komentar. Ne ide.

ES
EU-SPIJUN
08:46 16.11.2012.

nece OVI u Haag nebojte se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije