Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nuklearna energija

Izrael i Sirija žele razvijati civilni nuklearni program

nuclear
09.03.2010.
u 15:36

Izrael je najavio da mu je nužno potrebna električna energija iz nukelarki jer je to ekološki prihvatljiva proizvodnja energije.

Bliskoistočni suparnici Izrael i Sirija jučer su objavili da imaju nuklearne ambicije, odnosno da žele razviti programe za civilnu upotrebu nuklearne energije. Obje su zemlje svoje namjere iznijele na konferenciji koja se u Parizu održava pod pokroviteljstvom Organizacije za ekonomsku suradnju i razvitak. Obje zemlje tvrde da nuklearnu energiju trebaju jer je riječ o ekološki prihvatljivoj proizvodnji energije. Izraelski ministar infrastrukture Uzi Lndau kazao je kako je Izraelu prijeko potrebna električna energija iz nuklearki, no nije rekao kada će početi izgradnja prve nuklearke. Dodao je da će Izrael dopustiti sve inspekcijske preglede tih budućih postrojenja, naglasivši da inspektorima neće biti dostupni objekti koje se povezuje s izraelskim nuklearnim oružjem i da Izrael nikada neće potpisati sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja. Ni Sirija nije odredila vrijeme kada će početi graditi nuklearku, no njezin predstavnik u Parizu naglasio je da će taj program biti isključivo civilne prirode.

Najava Izraela mogla bi u velikoj mjeri iskomplicirati američke i međunarodne napore da zaustavi iranski nuklearni program za koji ta zemlja tvrdi da je u potpunosti civilne prirode.    

Ključne riječi

Komentara 5

SM
sudo.m
15:49 09.03.2010.

Cinizmu Izraela nema kraja,za njih nevrijede medjunarodni zakoni i obaveze!Nebeski narod!!!!

MA
Macaktom
16:08 09.03.2010.

aha zanimljivo izrael smije graditi nuklearke i imati nuklearno oružje i zabranjuje međunarodnim promatracima nadzor nad svojim nuklearnim pogonima i nisu potpisnici deklaracije o ne širenju nuklearnog oružja niti to planiraju biti. i sad bi mi trebali povjerovati da je Iran bad guy evo samo cekam da me netko proglasi antisemitom u nedostatku argumenata u obrani izraelske politike.

OR
orisis
16:13 09.03.2010.

Krasno ,sve se more ak se hoche.Ne treba ih bombardirati ,treba suradjivati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije