Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavještajci doznali

Izrael: Odlučimo li napasti Iran, SAD neće znati ništa o tome

Natanyahu
28.02.2012.
u 12:20

Izrael ne želi da SAD bude odgovoran za nesprječavanje mogućeg napada pa će ga držati u neznanju

Izraelski dužnosnici tvrde da neće obavijestiti SAD odluče li preventivno napasti iranska nuklearna postrojenja, tvrdi američki obavještajac upoznat sa stajalištima te bliskoistočne zemlje. Njegova izjava pojačala je tenzije samo nekoliko dana prije sastanka predstavnika Bijele kuće i Kongresa. Izraelski čelnici, javlja AP, odluku o napadu zatajili bi SAD-u kako ne bi postojala mogućnost da Amerika bude odgovorna za nemogućnost zaustavljanja mogućeg napada. Inače, SAD već mjesecima pokušava uvjeriti Izrael kako bi napad na iranska nuklearna postrojenja bio samo privremena smetnja iranskom nuklearnom programu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i ministar obrane Ehud Barak poslali su poruku brojnim visokopozicioniranim američkim posjetiteljima Izraela te predsjedniku Združenog stožera, savjetniku Bijele kuće za nacionalnu sigurnost, direktoru američke nacionalne obavještajne službe i američkim zakonodavcima, odnosno svima onima koji se trude zadobiti povjerenje Izraela i osmisliti najbolji način rješavanja problema zbog iranskih nuklearnih ambicija.

Ključne riječi

Komentara 130

RE
@rea
21:02 28.02.2012.

20:51h miha je napisao/la: ________________ Guadeloupa je francuski teritorij. lol

WA
wahr
21:03 28.02.2012.

tko im je za to kriv? USA? i te kako za puno stvari je kriva Amerika jesi li cuo za Jackson Vanik act po kojem su Rusiju ameri diskriminali u trgovini

Avatar kobra11
kobra11
16:56 28.02.2012.

28.02.2012. u 16:52h wahr je napisao/la: ..... Ocigledno da vas vatikan seta zene preko vode . Slugama nemoze nista objasniti. jer oni misle kako gazda zeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije