Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za napad

Izrael i Iran šalju ratne brodove na crvenomorsku granicu

Iranski ratni brod
AFP/PIXSELL
31.08.2011.
u 10:29

– Prisutnost iranske vojske na pučini svim će zemljama odaslati poruku mira i prijateljstva – tvrdi iranski mornarički zapovjednik.

Izrael je poslao dva ratna broda na egipatsku granicu na Crvenom moru. Brodovi su poslani kao pojačanje, javlja Fox News, nakon izvješća da militanti planiraju iz Egipta ponovno napasti jug Izraela. Teheran je, prema izvješćima lokalne iranske televizije, odlučio razmjestiti svoju flotu u Crvenom moru.

Iranski mornarički zapovjednik admiral Habibollah Sayyari izjavio je da im je glavni zadatak patroliranje pučinom i zaustavljanje piratskih napada.

– Prisutnost iranske vojske na pučini svim će zemljama odaslati poruku mira i prijateljstva – tvrdi Sayyari.

Početkom tjedna izraelska je vojska, nakon što su obavještajne službe došle do informacija o pripremi novog napada, samo nekoliko dana nakon što su militanti preko egipatske granice ušli u Izrael i ubili osam Izraelaca, rasporedila dodatne snage u pograničnim područjima. Ubojstva su potaknula val nasilja između Izraelaca i militanata u pojasu Gaze.

Ipak, na područje se vratio privremeni mir, ali Izrael je i daje na oprezu, posebice nakon smrtonosnog prepada 18. kolovoza zbog kojega su zatvorene sve ceste u blizini granice, a građanima je preporučeno da ne putuju na egipatski sinajski poluotok.

Komentara 448

OB
-obrisani-
00:30 01.09.2011.

naša najljepša ljubavna pjesma: http://www.youtube.com/watch?v=xkU65S8mWWQ

OB
-obrisani-
00:37 01.09.2011.

a jes jednom lepa ciganka....

OB
-obrisani-
23:48 31.08.2011.

ma, nema - ali i sam možeš potražiti - napisao Koča Racin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije