Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova tehnologija

Izrael bi posebnim oružjem Iran mogao 'vratiti u kamenog doba'

iranci,teheran
BigPictures/PIXSELL
09.09.2012.
u 19:47

Američki obavještajci strahuju od napada elektromagnetskim pulsevima, tvrdi stručnjak Bill Gertz

Britanski Sunday Times objavio je razgovor s američkim obrambenim stručnjakom koji tvrdi da bi Izrael mogao napasti Iran elektromagnetskim pulsevima koji bi doveli do totalnog prekida struje i zemlju \"vratili u kameno doba\". Bill Gertz, koji radi i kao urednik konzervativnog portala The Washington Free Beacon, tvrdi da mogući napad ozbiljno zabrinjava američke obavještajne službe.

>> Izraelci i Iranci poručuju: Nismo spremni umrijeti u vašem ratu!

>> Iran testira projektile, Izrael ojačava proturaketni štit

Tehnologija iza elektromagnetskih pulseva (EMP), koji se smatraju nesmrtonosnima, poznata je već desetljećima. Riječ je o snažnom naletu energije gama-zraka koja u reakciji s magnetskim poljem Zemlje stvara jaku struju koja može \"spržiti\" električne uređaje i strujne krugove. Takav puls može se stvoriti i bez nuklearne energije, na primjer, generatorom mikrovalova, a doveo bi do potpunog kolapsa prometnih, financijskih i hitnih službi.

Američki autor Joe Tuzara pozvao je na upotrebu ove tehnologije na Iranu putem radikalno desnih Izraelskih nacionalnih novosti. Tuzara je uvjeren kako je Iran ubrzao gradnju nuklearnog oružja zbog čega, tvrdi, treba preventivno reagirati napadom elektromagnetskim pulsevima.

- Nalet ne bi doveo do eksplozije ili radijacije tla, no opskrba hranom bila bi otežana a komunikacija uglavnom nemoguća, što bi dovelo do gospodarskog sloma - rekao je Tuzara.

Komentara 194

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
20:05 09.09.2012.

Ovako velike gluposti se rijetko citaju. Novinari, razmislite kad kopirate takve budalastine.

OB
-obrisani-
20:07 09.09.2012.

samo pominjanje takve mogucnosti pokazuje da oni u izraelu ali i oko njega podrskom nisu ni svijesni da to znaci genocid, i to bi znacilo da jedan mali narod raste u velikog zlocinackog pocinioca , a sto je gore odd toga je da oni koji ga u tome podrzavaju cine to isto, zbog israelskenadmoci rizikuje se svjetski mir i ugrozava zivot milona a mozda i milijarda ljudi sirom svijeta

CA
caudillo_
14:43 10.09.2012.

..Židovi počnite se ponašati kao i ostali narodi,niste izabrani i pazite što činite,bilo bi jako ružno da opet plačete nad svojom sudbinom i pri tom krivite cili svit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije