Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevario sve

'Izmislio sam da imam leukemiju, a HNS je prikupio novac za liječenje'

Andrej Matotek
Ivica Beti/VLM
23.09.2012.
u 16:50

Načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga u akciji je skupio 40 tisuća kuna za Matoteka

“Andrej Matotek, naš sumještanin, obolio je od akutne mijeloične leukemije. Od tada svaka dva tjedna odlazi u Zagreb na liječenje i konzumira nekoliko skupih lijekova, a očekuje ga i operacija presađivanja koštane srži”. Tom je rečenicom HNS općine Donja Dubrava u svibnju prošle godine pozvao građane da se uključe u humanitarnu akciju koju je pokrenuo općinski načelnik Marijan Varga. U vrlo kratkom roku od prodaje slika i dobrovoljnih priloga skupljeno je preko 40.000 kuna. Danas, šesnaest mjeseci kasnije, HNS podiže kaznenu prijavu protiv 30-godišnjeg Matoteka koji je, kako se pokazalo, izmislio tešku bolest! U Zagreb nije odlazio liječiti leukemiju, nego – ukliještenje živca na nozi!

I majka bila u suzama

– Ispao sam najveća budala i naivčina! – posipa se danas pepelom Marijan Varga, općinski načelnik i od lipnja savjetnik u Ministarstvu gospodarstva koje vodi njegov stranački šef Radimir Čačić. HNS je, nakon što je otkrivena neviđena prijevara, angažirao odvjetnika i podnio kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

– Matotek me osobno zamolio za pomoć. Rekao je da odlazi na kemoterapije i da mu za početak treba oko 60.000 kuna za presađivanje koštane srži. Pomoć je zamolila i njegova majka koja je u suzama govorila da joj sin umire – prisjeća se Varga. U HNS-u su odlučili organizirati humanitarnu akciju. Prve sumnje u skandal pojavile su se kad se selom počelo govoriti da Matotek, Prprek, kako ga zovu, sate i sate provodi u svom kafiću, da normalno radi, peče ribe za svoje goste... Kad ga vidiš, ne bi pomislio da se čovjek bori za život, komentirali su mještani. U HNS-u su pokušali doći do medicinske dokumentacije, no Prprek bi se izvlačio.

“Vama novac ne treba?”

Na Dan općine, u srpnju ove godine, čak je osobno zahvalio Radimiru Čačiću na humanitarnoj akciji koju je pokrenula njegova stranka, darovavši mu sliku šarenog leptira. Matotek je, nemavši druge, prije nekoliko dana priznao prijevaru.

– Sve sam izmislio! Nemam leukemiju i strašno mi je žao što sam prevario ljude. Sutra odmah idem u banku po novac i vratit ću ga Vargi. Novac stoji na računu, nisam ga ni taknuo – rekao nam je Matotek, kad smo ga danas nazvali na mobitel. Na pitanje za što mu je trebao novac, uzvratio je protupitanjem: “A vama možda ne treba?”. Ideja o prijevari sinula mu je kad je morao na Rebro zbog ukliještenja živca na nozi.

Ključne riječi

Komentara 95

OB
-obrisani-
17:09 23.09.2012.

u Državi je..80% lažnih penzionera,..i branitelljskih i običnih... i sad se kao...ovome čudimo....

KR
kresimirn
17:11 23.09.2012.

da li je presudna amoralnost osobe kod uclanjenja u HNS? da li mi netko moze objasniti, kako funkcionira piramida ?

M3
Miške 3
17:09 23.09.2012.

I onda vi donirajte. Hebeš državu koja zdrastvenu skrb skuplja prosjačenjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije