Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji oko pokopa

Između Titova i Jovankina groba zasadit će cvijeće

jovanka
Reuters/PIXSELL
23.10.2013.
u 19:37

- Zovu nas iz svih bivših jugoslavenskih republika izaslanstva lokalnih SUBNOR-a, Jovankini ratni drugovi, a za dolazak na sahranu zanimanju se i predstavnici veleposlanstava u Beogradu - kažu u Odboru.

Beogradski Blic donosi detalje o pripremama za subotnji pokop Jovanke Broz čiji će lijes biti postavljen u istoj prostoriji gdje je i Titova grobnica od masivnog kamena i mramora, a dijelit će ih lijeha cvijeća.

Jučer su počeli intenzivni radovi na pripremi prostora za Jovankin pokop u koji su uključeni arhitekti i hortikulturni stručnjaci koji imaju zadatak posaditi cvijeće između Titova i Jovankina grobnog mjesta. Napokon je razriješena dvojba gdje će biti postavljen Jovankin lijes. Odlučeno da počivalište Titove udovice bude u središnjoj prostoriji s njegove lijeve strane, između galerije sa štafetama i masivne grobnice doživotnog vladara bivše Jugoslavije, precizira Blic.

- Iako je prvobitni plan bio da Jovanka bude pokopana u posebnoj prostoriji s desne strane Titovog groba, odlučeno je da je ovo jeftinija varijanta. Kuća cvijeća će zbog ovih radova biti zatvorena do pokopa u subotu - rečeno je Blicu u Organizacijskom odboru pokopa Jovanke Broz  dodavši kako će biti pokopana u običnom drvenom lijesu.

Iz Odbora kažu kako je veliko zanimanje za dolazak na Jovankin pokop.

- Zovu nas iz svih bivših jugoslavenskih republika izaslanstva lokalnih SUBNOR-a, Jovankini ratni drugovi, a za dolazak na sahranu zanimanju se i predstavnici veleposlanstava u Beogradu - kažu u Odboru.

>> Josip Broz Tito i Jovanka tajno su se vjenčali 1952. blizu Iloka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije