Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN EUROPE

Izložbom 'Ja-građanin EU-a' otvoren 14. Europski tjedan

dan europe,vesna pusić,europski tjedan,paul vandoren (1)
Foto: Informacijski centar EU
1/3
06.05.2013.
u 16:49

Manifestacija posvećena obilježavanju Dana Europe ove se godine održava u znaku Europske godine građana

Svečanim otvorenjem multimedijske izložbe \"Ja-građanin EU-a“, danas je u Zagrebu službeno započelo obilježavanje 14. po redu Europskog tjedna, manifestacije posvećene obilježavanju Dana Europe – 9. svibnja u Hrvatskoj, izvijestio je Informacijski centar EU-a. Manifestaciju, koja se ove godine održava u znaku Europske godine građana, otvorili su šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Izložba će biti postavljena i u Splitu (22.-25. svibnja), Osijeku (5.-8. lipnja) te u Rijeci (12.-16. lipnja). U okviru Europskog tjedna, Delegacija EU-a u suradnji s Kulturnim klubom organizira i “Dane Europskog filma”. Filmska revija traje do 11. svibnja 2013. a održava se u Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu, Novskoj i Dubrovniku. U petak, 10. svibnja Delegacija organizira treći po redu koncert \"Ritam Europe“ na kojem će nastupiti Gibonni, Belfast Food i Kopito.

Europski tjedan završava 11. svibnja tradicionalnim obilježavanjem Dana Europe na Cvjetnom trgu u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Sve aktivnosti su otvorene za građane i besplatne, a posjetitelje očekuje i nagradna igra kojom će moći osvojiti putovanje u Bruxelles početkom srpnja 2013.

>> Pogledajte kako izgleda nova novčanica od 5 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije