Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonko Kusić:

'Izlaz iz krize je rad na svim razinama koji donosi trajne vrijednosti, a ne veliki potezi vlade'

Zvonko Kusić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
28.06.2014.
u 20:10

Pojasnio je da ona nije nastala samo zbog nečijih grešaka već da je ona posljedica činjenica da već dvije generacije u Hrvatskoj žive na dug, što je teško promijeniti.

Akademik Zvonko Kusić održao je u Mariji Bistrici predavanje pod naslovom 'Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u zaštiti nacionalnih interesa' na kojem je govorio i o krizi, priopćio je HAZU.

Pojasnio je da ona nije nastala samo zbog nečijih grešaka već da je ona posljedica činjenica da već dvije generacije u Hrvatskoj žive na dug, što je teško promijeniti.

- Izlaz iz krize je tih, kontinuiran i samozatajan rad na svim razinama koji donosi trajne vrijednosti, a ne magična rješenja ili veliki potezi vlade. Nama međutim nedostaje kult rada, a kao društvo nismo skloni promjenama, izjavio je Kusić.

Predavanje je održao za predstavnike obrazovnih, kulturnih, dugovnih, poduzetničkih, medicinskih, političkih i drugih institucija Marije Bistrice i Krapinsko-zagorske županije.

>> Predstavljena izdanja Praizvedbe u HAZU

Komentara 18

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:40 28.06.2014.

Hrvatska politička, ekonomska i naučna elita se rukovodi u upravljanju Lijepom našom neoliberalnim mantrama i floskulama i instrukcijama svjetske financijske oligarhije, umjesto da gazduje državom pažnjom dobrog domaćina. Rezultat je samorazumljivo totalna katastrofa. Neuspjesi se opravdavaju kojekakvim jadnim izgovorima, a po našem uzoritom akademiku naš najveći problem je "usaditi" puku "kult rada", kako bi nam potekli med i mlijeko. Kada ne bi bilo žalosno, bilo bi smiješno, zar ne?

M3
Miške 3
06:58 29.06.2014.

Nikola Turajlić- u pravu ste, naravno. Ali to oni neće čuti. Gdje su bili 90. kad se državna imovina darivala novokomponovanim tajkunina za 1 knu, kad su vlade Sanadera i Kosor "opraštale" dugove državi Todoriću i Škegri, kad je "saniranjem" banaka napravljen gubitak od 85 milijardi kna? Nigdje. Šutjeli su. Društveno ekonomski sustav je okrenut liberalnom kapitalizmu, isključivo interesu profita stranih gadova a radnik sveden na "resurs".

DO
domagistar
08:25 29.06.2014.

Predsjednik vlade u Špičkovini, Predsjednik HAZU-a u Mariji Bistrici, još samo fali domobran Jambrek i bitka kod Bistrice Lesne - mi po svome, a Economiost, pa tko ga ...... neka i on slobodno po svome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije