Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upaljen meteoalarm

Izdana upozorenja za dio zemlje: Poznato kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna

Rijeka: Problemi zbog olujne bure na riječkom području
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
14.02.2024.
u 10:02

Narančasto upozorenje koje vrijeme opisuje kao opasno izdano je za Velebitski kanal i srednju Dalmaciju zbog vjetra

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar će biti uglavnom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu se očekuje slaba i umjerena bura, mjestimice s jakim, lokalno u prvom dijelu dana i olujnim udarima, poslijepodne ponegdje sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 10 i 16°C, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

DHMZ je za danas izdao i nekoliko upozorenja. Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je za Velebitski kanal i srednju Dalmaciju zbog vjetra.

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", ističe DHMZ. 

VEZANI ČLANCI:

Žuto upozorenje, također zbog vjetra, izdano je za Kvarner i Kvarnerić, sjevernu i južnu Dalmaciju te dubrovačku regiju. Za sutra, 15. veljače, za sada nije izdano ni jedno upozorenje. 

"Do vikenda u unutrašnjosti većinom sunčano, često mirno, ujutro ponegdje s mrazom, lokalno i kratkotrajnom maglom. Povremeno će biti umjerene naoblake, u subotu i povećane, s kojom će povremeno padati kiša, najprije na sjeveru, uglavnom u drugom dijelu dana. Na sunčanom Jadranu dani uglavnom mirni, jutra ponegdje s maglom, osobito na sjevernom dijelu. U subotu sa sjevera porast naoblake, poslijepodne i navečer moguće i malo kiše. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. uz DHMZ-a.

GALERIJA Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

Rijeka: Problemi zbog olujne bure na riječkom području
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije