Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI ZID

Sinčić: Krajnji cilj Jedine opcije je osvajanje vlasti

Ivan Sinčić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
12.08.2016.
u 19:37

Sinčić ističe da je program razradio stručni tim koalicije vođen Ivanom Lovrinovićem iz stranke Promijenimo Hrvatsku

Ivan Sinčić, predsjednik Živog zida, jedne od stranaka koalicije Jedina opcija, poručio je u petak kako je njezin krajnji cilj osvajanje vlasti, a ako u tome ne uspije, bit će oporba i od tamo kontrolirati institucije.

– Idemo ostvariti krajnji cilj, osvojiti vlast, ako u tome ne uspijemo, bit ćemo oporba i iz oporbe kontrolirati rad institucija i boriti se za pravnu državu, što Hrvatska ovog trenutka nije – rekao je Sinčić nakon što je Jedina opcija Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predala kandidacijske liste za parlamentarne izbore u rujnu.

Biračima je poručio da ta koalicija ima program koji na znanstvenim osnovama objašnjava kako se može doći do novca u sustavu, kako se može uzeti s računa (Hrvatske) narodne banke, na koji se način mogu refinancirati krediti i u koje programe bi ga koalicija uložila. Uložili bi ga, precizira, u programe zapošljavanja, poticanja inovacija, razduženja građana...

Sinčić ističe da je program razradio stručni tim koalicije vođen Ivanom Lovrinovićem iz stranke Promijenimo Hrvatsku, koja uz Uvijek Franker i Akciju mladih čini Jedinu opciju.

To je, objasnio je, program koji je na izborima u studenom Mostu nezavisnih lista donio 200.000 glasova, "ali ga je Božo Petrov odbacio dan nakon izbora". I Živ zid je, kaže, išao sa sličnim programom koji je (sa spomenutim) donio oko 400.000 glasova.

– Uvjeren sam da će na ovim izborima donijeti i više, jer mi smo jedina opcija koja je pokazala na koji se način može pokrenuti i promijeniti Hrvatska – rekao je Sinčić.

Jedina opcija se, kaže, ne razbacuje velikim brojkama i planovima koji su "čisto marketinški", pa se zaborave dan poslije izbora, nego je predstavila nešto što je znanstveno obrađeno i potvrđeno u nekim Hrvatskoj susjednim zemljama.

>> Ribić demantira: Nisam postao partner koalicije Živog zida

Komentara 19

77
777CRO
19:57 12.08.2016.

Ko proizvodi ove i prodaje Hrvatima : sinčić- Petrina- Božo mali partizan - stanimirovic- jovanovic-pupovac ...

AS
atilla sb 1986
19:54 12.08.2016.

bljak iliti fuj!

NI
ninja72
19:49 12.08.2016.

Jao si nama kada ti pocnes sa svojom opcijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije