Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

Izbor Večernjeg lista: Mladen Bajić osoba 2011. godine

bajić (1)
Pixsel
06.01.2012.
u 22:40

Drugo mjesto u Večernjakovom izboru zauzeli su violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, dok je treće mjesto zauzela Marija Rukavina.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić osoba je godine 2011. u izboru Večernjeg lista. Deseteročlani žiri, u čijemu je sastavu bilo šestero urednika i novinara Večernjeg te četvero uglednika iz javnog života, ocijenio je da je upravo Bajić osoba koja je obilježila godinu iza nas. Korupcija na najvišoj državnoj razini u velikoj je mjeri uvjetovala gospodarsku krizu, a tijekom prošle godine taj je kriminal otkriven i zbog njega su pokrenuti kazneni postupci.

U procesu donošenja odluke tko će biti osoba godine, žiri je raspravljao o svim kritikama koje idu na Bajićev račun. Razmotrio je tako primjedbu zašto Bajić nije sve te društvene anomalije otkrio i procesuirao prije te prigovor da postupa kalkulantski, odnosno da vuče poteze u uvjetima u kojima neće ugroziti vlastitu poziciju. Uzimajući sve to u obzir, žiri je ostao pri stavu da je borba protiv korupcije, posebice na ovako visokoj državnoj razini, događaj bez presedana čak i u europskim i svjetskim razmjerima te da je otvoren proces koji se tiče svakog hrvatskoga građanina. To prije što je procesuiranje bivšeg premijera i HDZ-a zasigurno utjecalo na ishod izbora i promjenu vlasti.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske institucija je koja je nositelj borbe protiv korupcije, no glavni obol i smjer u kojemu tu borbu vodi daje osoba koja joj je na čelu, a to je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Drugo mjesto u Večernjakovom izboru zauzeli su violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, dok je treće mjesto pripalo Mariji Rukavini.

>>Sve o izboru za osobu 2011. godine pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Komentara 88

OB
-obrisani-
23:44 06.01.2012.

bajic srbenda

ST
standup
23:44 06.01.2012.

Bajic´je dobija od judbasa -Medalju, jer nije uhapsija Mesicá, Perkovicá & CO., a uhapsija je sve Hrvate koji su za Hrvatsaku...!!

OB
-obrisani-
15:22 07.01.2012.

Nist novo. VL je podrzavao zlocinacku organizaciju 20 godina ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije