Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo Sanje Hap

'Izbo ju je nožem, a u stanu je bilo tek nekoliko kapljica krvi'

sanja hap
Foto: Facebook/Pixsell
1/3
24.06.2015.
u 08:01

Sanja Hap u Toljevoj je štedno-kreditnoj zadruzi podigla kredit za tvrtku Vicenza, koja je otišla u stečaj. Bila mu je dužna 28.000 kuna

Kada su joj pokazali tijelo sestre Sanje Hap (39) na patologiji, Gordana Ivanović (32) u prvi je mah odgovorila kako to nije ona. Tijelo je bilo neprepoznatljivo, prekriveno ranama koje joj je nožem zadao Viktor Tolj (58) u njezinu zagrebačkom stanu. Vezao joj je ruke i noge samoljepljivom trakom i započeo ubilački pohod. Zbilo se to prije točno tri mjeseca. Nešto kasnije, pred zoru, sjeo je u automobil i dovezao se u Osijek. Pričekao je odvjetnika Vlatka Vidakovića u njegovu uredu i ubio ga hicima iz pištolja, a potom je presudio i sebi. Dok su hici odjekivali, nitko nije ni znao da u stanu u zagrebačkoj ulici Podbrežje leži beživotno tijelo nogometne menadžerice Sanje Hap.

“Vidi što je napravio”

– Razgovarale smo tu večer telefonom od 19.30 pa do 20.40. Nastavile smo se dopisivati, moja su djeca trebala tjedan dana kasnije ići k njoj u posjet – prisjeća se Gordana Ivanović. Posljednju poruku poslala joj je u 21.07 i na nju nikad nije odgovorila. Nije odgovarala ni sutradan na uporne pozive. Mislili su, ipak, da je otputovala u Italiju.

Viktor Tolj, prema policijskom izvješću, ušao je u njezin stan u 21.38 i ostao je sve do 4.50 sati.

– Na vratima je bio otisak njegova stopala, udarao je nogom kada je ulazio – otkriva. Umjesto da pošalje djecu u posjet sestri, nastavlja ona teškim glasom, morala je otići po njezino tijelo u Zagreb.

– Kada sam ušla u stan, izgledalo je kao da sam joj došla u goste. Sve je bilo na svome mjestu. Bile su pokidane samo tri daske kreveta u spavaćoj sobi, gdje je nađena. Na stolnjaku u dnevnoj sobi bilo je par kapi krvi – kaže.

Put Viktora Tolja istražitelji su pratili preko videonadzora zgrade. Gordana Ivanović tražila je te snimke kako bi se uvjerila da je Tolj zaista ušao u sestrin stan.

– Nisu mi to dopustili. Ni danas ne vjerujem da je on ubojica – sumnjičava je sestra. Majka im se razboljela, ne izlazi iz kuće. Sestre su bile jako bliske, a život ih nije mazio.

– Sanja je ubijena na prvu godišnjicu očeve smrti. Nikada se neću pomiriti s njezinom smrću, odgajala je i mene i moju djecu, bila je prekrasna – iznosi Ivanović koja je i jednu kćer nazvala po sestri.

Nije ni znala, kaže, da je Sanja imala ikakve poslovne veze s Toljem. Sanja Hap je, naime, u Toljevoj ŠKZ Manila podigla kredit za tvrtku Vicenza, koja je otišla u stečaj. Dug koji je od nje potraživao ovrhom prije tri godine iznosio je približno 28.000 kuna. Zastupao ga je tada odvjetnik Vidaković.

– Tolja je spomenula samo jednom, kada je 2007. oteo odvjetnika Vjenceslava Arambašića. Nazvala je i rekla: “Vidi onu budalu što je napravila.” Ne znam jesu li se tada uopće poznavali – navodi naša sugovornica.

Uspjela pobjeći iz ureda

Unajmljenim je fordom Viktor Tolj stigao pred odvjetnički ured u Osijeku, gdje je i sam ranije imao poslovne prostore, 23. ožujka oko osam sati. Donio je poklone susjedama, veselo im govorio da je pokrenuo novi posao. Vidaković ga je branio u slučaju Arambašićeve otmice, a prošao je sa samo tri godine zatvora. Bivšeg je branitelja, pak, dočekao u uredu s pričom kako mu odvjetnik tada nije ni trebao pa neka mu vrati novac. Odvjetnik ga nije imao uza se pa je Tolj pucao u njega pred očima kćeri Vlatke (24) i partnera i odvjetnika Pere Jurića. Vlatka je uspjela pobjeći, a Juriću je rekao neka izađe van. Pucao je još dvaput u Vidakovića pa u sebe.

Brigu o Vidakovićevu uredu preuzeli su odvjetnici Pero i Mladen Jurić. Kći Vlatka studira pravo u Zagrebu.

>> Pokopana ubijena nogometna menadžerica Sanja Hap

Komentara 14

DU
Deleted user
08:16 24.06.2015.

I što ste nam novo otkrili u ovom članku? Pišete o starom slučaju, iz kojeg razloga? Sve to ste već napisali prije 3 mjeseca.

Avatar comparator
comparator
08:29 24.06.2015.

Koji su to bili odnosi pitaj dragog boga ali uglavnom sve "smrdi " na neku nelegalnu udrugu i još čudnije međusobne razmirice . Nekako mi nejde prića da je jedna žena bila nogometna meneđerica u muškom svijetu prije bi moglo biti da je ona neka maska koja je platila svoju naivnost u okrutnom svijetu mafijaškog posla.

FI
fileck
08:36 24.06.2015.

Ovo su priče za malu djecu. Tko zna što je prava pozadina svega toga i tko je tu naručitelj i zašto, i zašto je ovaj zapravo pucao......... Nikada to policija neće rasvijetliti jer vjerojatno ni ne smije. To je takoo kada mafija ima državu a ne država mafiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije