Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb-rijeka

Izbjegnuta tragedija: Dva putnička vlaka krenula istom prugom

vlak (1)
Ivica Galović/PIXSELL
23.07.2012.
u 22:04

Vlak koji prometuje na relaciji Moravice – Zagreb dobio je dopuštenje da krene iz kolodvora Draganići prema Zagrebu. Istodobno je iz kolodvora Jastrebarsko pokrenut brzi vlak iz kolodvora Jastrebarsko prema Rijeci.

Dva putnička vlaka koja su u ponedjeljak oko podneva iz kolodvora Jastrebarsko i Draganići krenula istom prugom jedan prema drugom, nisu se sudarila jer je jedan od njih na vrijeme zaustavljen, priopćili su iz Hrvatskih željeznica.

Naime, putnički vlak koji prometuje na relaciji Moravice – Zagreb Glavni kolodvor dobio je dopuštenje da krene iz kolodvora Draganići prema Zagrebu. Istodobno je iz kolodvora Jastrebarsko pokrenut brzi vlak iz kolodvora Jastrebarsko prema Rijeci.

No odmah nakon pokretanja brzi vlak je zaustavljen i isključen je napon u kontaktnoj mreži na dionici pruge Jastrebarsko – Draganići, istaknuli su iz HŽ-a. Okolnosti događaja se još utvrđuju, a željeznički promet je bio obustavljen sat i pol.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
22:19 23.07.2012.

Da je HŽ prava tvrtka onaj (ili oni) tko je odgovoran za takav propust već sutra bi dobio radnu knjžicu u ruke bez otpremine, gdje su sad svi oni HŽ sindikati da nešto kažu ?!! Znate li kakva je ovo tragedija mogla biti...

FE
Felicijen
22:39 23.07.2012.

Glavno da su si dignuli plaće! Valjda su odmah išli slaviti pa su se malo zaigrali...

KA
karlovcankica
22:12 23.07.2012.

Nedavno sam putovala vlakom iz Duge Rese-Zagreb...koja groznost..zaostali ste 150 godina...a lijenost radnika u Duga Resi..NEVJEROVATNO..zato nije cudo da se tako nesto dogadja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije