Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilibor Sinčić

'Iza pokušaja preuzimanja Živog zida stoje HDZ i Milijan Brkić'

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
22.07.2016.
u 18:37

– Postoji samo jedan Živi zid i jedan predsjednik Ivan Vilibor Sinčić – kazao je ispred Sabora čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić

– Ministarstvo uprave odbija zahtjev Siniše Gabrića za upis sjedišta i zastupanje Živog zida u Registar političkih stranaka. I sjednica izvanredne skupštine stranke, održana 19. lipnja, ne može se smatrati pravovaljanom. Postoji samo jedan Živi zid i jedan predsjednik Ivan Vilibor Sinčić – držeći u rukama rješenje Ministarstva uprave kazao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred Sabora čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, čime je samo dva mjeseca prije izbora riješena dvojba tko vodi Živi zid, Sinčić ili Gabrić. 

Sinčić je kazao da je ovakav rasplet situacije pobjeda nad paraobavještajnim strukturama koje su na podli način htjele preuzeti Živi zid i uvesti pomutnju među njene članove. – Iza toga pokušaja stoje HDZ i Milijan Brkić, čime se htjelo ojačati Most i onda opet s njima koalirati. Ovdje se radi o pokušaju orkestriranog udara izvana, što ćemo pravno goniti – kazao je Sinčić dodavši da su kaznene prijave protiv Brkića i Gabrića već pokrenute.

Član Glavnog odbora stranke Branimir Bunjac sve što se u zadnjih mjesec dana događalo oko Živog zida opisao je kao pokušaj skupine od nekoliko nasilnika koja je uz pomoć obavještajnog podzemlja, nekih medija i nekoliko saborskih zastupnika željela razbiti Živi zid nadajući se da će "moći nastaviti krasti zemlju".

– Sada je jasno i HDZ-u, i SDP-u, i obavještajnom podzemlju da je jedini treći put upravo Živi zid. I zato nas se htjelo razbiti i neutralizirati. No, Živi zid je jedan, jedinstven, i idući ćemo tjedan predstaviti našu koaliciju. To je jedna impresivna ekipa - kazao je Hrvoje Runtić, također član Glavnog odbora Živog zida.

Ni on ni Sinčić nisu htjeli precizirati tko će to sa Živim zidom činiti široku koaliciju koju je Sinčić nedavno najavio riječima da Živi zid na izbore neće izaći samostalno, već kao široka koalicijska platforma.

>>Sinčić o saborskom mandatu: 'Biti sam, okružen poluljudima, gore je od pakla'

>>Ivan Vilibor Sinčić: Živi zid ima svog kandidata za gradonačelnika Zagreba

Komentara 28

Avatar Retardo
Retardo
18:46 22.07.2016.

Gulibore, dijete drago, da te je kojim slučajem Brkić dohvatio, iza tebe bi ostale samo tabla praksitena, aluminijska folija koju nosiš na glavi i iskaznica Milanovićeve rezervne milicije. Dobro da nisi rekao da vas razbija Bin Laden.

AB
abendblatt
19:05 22.07.2016.

Sincicu, potkrijepi svoje tvrdnje valjanim dokazima, u protivnom si obicno laprdalo, iz podzemlja, nadam se da ti Brkic nece ostati duzan .

Avatar Prosenjak
Prosenjak
19:36 22.07.2016.

Kad će se više ovi kojima je HDZ kriv što kiša pada ili ne padam dogovoriti sa sami sobom? Jer, jednog dana je Brkić a o Karamarku da ne govorimo, super-inetligenti špijun koji uređuje HDZ. koji drži sve konce u HDZ-u, koji okolo preotima stranke kao Don Juan žene, koji je jednostavno moćan i inteligentan, da bi već na idućem članku bio neki nepismeni lik koji prepisuje doplomske radove. A tek Karamarko, taj je bio po ovakvima umješan i u francusku i u oktobarsku revoluciju, da bi na kraju bio netko tko ne zna ni govoriti ni ponoviti neku složeniju riječ tipa "revalorizacija" i slično. Dajte nemojte praviti james Bondove od nekih koji to očito nisu. Da ste rekli da tu iza svega stoji Šeks, to je već druga priča. Njemu, Mesiću i sličnima takvo zaplotnjaštvo je prispodobivo. Ali Brkić. Dajte nemojte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije