Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drska krađa

Iz tvrtke u stečaju uzela 2,3 mil. kn, kupovala dionice i zaradila 4,1 mil.

zena
AFP/PIXSELL
17.02.2012.
u 20:50

Neda Šerbo, stečajna upraviteljica, nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora.

– Iako optužena do sada nije osuđivana te iako je vratila novac s kamatom, zbog ovakve drske krađe zaslužuje kaznu. A njezina isprika da je taj novac htjela sačuvati vrhunski je cinizam i bilo bi bolje da ništa nije rekla. Ovaj je slučaj eklatantni primjer što i kako rade stečajni upravitelji, koji nisu ni pod čijom kontrolom te kako se odnose prema golemim svotama novca koje su im povjerene – kazao je u petak Željko Horvatović, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući presudu Nedi Šerbo.

Ta stečajna upraviteljica, koja se na objavi presude nije pojavila, nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora, izrečena joj je zabrana obavljanja zvanja u trajanju od pet godina, a morat će vratiti i oko dva milijuna kuna. Teretilo ju se da je od 2004. do 2008. neovlašteno s računa Eurobusa u stečaju uzela 2,3 milijuna kuna. Tim je novcem kupovala dionice, zaradivši pri tome 4,1 milijun kuna. To je prikazala kao pozajmicu te je 12. veljače 2008. vratila na račun Eurobusa 2,7 milijuna kuna.

Komentara 66

KA
Karla
11:04 18.02.2012.

Ta bi bila prava za NO u nekoj državnoj firmi... Bolja od Ferenčaka

LI
LIČANIN03
20:59 17.02.2012.

Treba je staviti u nadzorni odbor državne tvrtke.

OB
-obrisani-
09:27 18.02.2012.

\"upravitelj\" hhahahahhah fino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije