Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanja građana

Iz Siska odgovorili tek nakon što smo rekli da je upit – izmišljen

Građani upite jedinicama lokane samouprave mogu slati na sve načine, ali čemu ako im na njih ne odgovaraju
27.01.2012.
u 09:43

Predstavili smo se kao Branka Kalivoda, koja odgovorne želi upozoriti na kvar ulične rasvjete

Kako se redakciji Večernjeg lista u Sisku obraćaju građani s problemima iz djelokruga rada lokalne samouprave, napominjući da od nadležnih odgovore teško dobivaju, odlučili smo i sami provjeriti kakva je njihova komunikacija s građanima. Pod lažnim imenom “Branka Kalivoda” mailom smo poslali upit o problemu rasvjete u ulici.

 Ne sjećaju se upita?

Dok su neki odgovorili gotovo odmah, neki niti nakon tri tjedna nisu. Primjer potonjih je i Grad Sisak, čijim djelatnicima dugo treba da odgovore i na novinarske upite, ukoliko na njih uopće i odgovore.

– Svakodnevno primamo upite građana, no ne sjećam se da je stigao mail Branke Kalivode, kazao je Tomislav Dovranić, pročelnik Odjela za informiranje, uz obećanje da će provjeriti što je s upitom i javiti se. No, to nije učinio. U međuvremenu je odgovor iz Grada Siska pristigao točno 22 dana nakon poslanog upita.

Izdali i radni nalog

Da nisu svi tako ležerni pokazuje primjer Kutine i Lipovljana. U roku pet minuta od poslanog maila odgovorila je Bernarda Grdić iz protokola kutinske gradske uprave. Odsjek za održavanje i komunalni red već je izdao radni nalog za popravak javne rasvjete. Za svaku pohvalu je i načelnik Lipovljana Mario Ribar koji je istog dana u večernjim satima odgovorio.

– Sutra će komunalni redar obići Vašu ulicu i popisati sva rasvjetna tijela koja ne svijetle, te ćemo izdati nalog da se do kraja tjedna to riješi - napisao je načelnik. Električar Grada Hrvatske Kostajnice Goran Cetinjanin odmah je javio broj na koji mu se Branka Kalivoda može javiti i precizirati problem. Odgovorili su i Dvor te Novska, a iz Općine Majur nakon nekoliko dana zatražili su da se osim imena, prezimena i adrese dostavi i naselje u kojem osoba živi.

– U Vašem dopisu nije vidljivo o kojem se točno naselju radi jer ste naveli samo naziv ulice. Dužni ste svoj zahtjev u roku od tri dana dopuniti s točnim podacima te ukoliko to ne učinite, odbacit ćemo ga - napisala je Irena Forjan, službenica za informiranje. Ostali gradovi u županiji, Petrinja i Glina nisu odgovorili na upite građana, kao ni općine Velika Ludina, Sunja, Lekenik, Topusko, Hrvatska Dubica, Donji Kukuruzari, Popovača, Martinska Ves te Gvozd.

Komentara 4

IB
istina_boli
11:36 27.01.2012.

Sve te vukoj*****, tzv. opcine koje konstantno ne odgovaraju na upite , treba ukinut i stavit pod upravu onih koji rade svoj posao za koji su placeni.

LE
legenda0001
18:26 27.01.2012.

npr. komunalac sisak... imaju uredno napisane mailove na svojoj str., ali čemu kad nitko ne odgovara na upite.

MT
mtramos21
10:06 29.01.2012.

tako je to još od samog početka....iz siska informacija nema, možda jedna dvije godišnje, i kada je željezara u pitanju, a o ostalim stvarima kako ovdje ljudi žive čini se da nikoga nije briga. A grad izgleda pusto, mali trgovci ne rade, napuštene kuće na svakom ćošku, ili ne uredjenih fasada. Tuga za ovaj nekad divan grad industrije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije