Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVENI FLIMOVI

Iz šangajskih trgovina nestali piratski DVD-ovi

trgovine DVD-ovima (1)
Foto: Ryan Pyle/NYT
1/4
28.04.2010.
u 16:49

Kina pokušava za predstojeću Svjetsku izložbu u Šangaju okrenuti svijetu ljepše lice od stvarnog, pa su iz trgovina morali nestati piratski proizvodi koji se sad prodaju "ispod tezge".

Gotovo sve trgovine s DVD-ovima najednom su se podijelile na dva dijela: "službeni", koji prodaje one diskove koje nitko ne kupuje, i "neslužbeni", za koji se mora odmaknuti improvizirana polica da bi se u njega ušlo, i gdje nema čega nema, od "Avatara" za jedan dolar, preko kompletne nove HBO-ove ratne serije "Pacifik" (čije emitiranje još traje) i to na Blu-rayu, CD-ova Lady GaGe...

Amerikanci negodiju, smatrajući da se takva podjela odvija uz ne samo prešutnu suglasnost kineskih vlasti, nego u većini slučajeva po njihovim uputama, a Kinezi se brane da su čak 3000 trgovina piratiziranom robom zatvorili od ožujka naovamo. Trgovci šute i prave se ludi, i čekaju da i ta gužva zvana World Expo prođe pa da opet nastave po starom. Premda im posao ide samo kod starije generacije – mlađi su već navikli da ne kupuju diskove jer sve samo downloadaju s interneta.

Komentara 1

Avatar Sentinel
Sentinel
07:00 30.04.2010.

Kupio sam nedavno Microlab zvučnike za comp. Pustio sam prvo MP3 a onda original disk. Znate šta je to? Kao Fića i najnoviji mercedes. MP3 je škart.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije