Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedaleko floride

Iz oceana izvukli raketne motore koji su poslali čovjeka na mjesec

apollo (1)
Reuters/Pixsell
21.03.2013.
u 16:14

Dva raketna motora izvukao je tim kojeg je osnova osnivač Amazona Jeff Bezos. Serijski brojevi na motorima su izbrisani pa se ne zna kojoj točno Apollo misiji pripadaju.

Tim koji je osnovao osnivač Amazona Jeff Bezos izvukao je s dna Atlantskog oceana dva raketna motora koji su u svemir poslali astronaute misije Apollo koji su sletjeli na mjesec prije više od 40 godina, donosi Reuters.

Bezos, izvršni direktor Amazona, svoj plan da pretraži dno oceana kako bi našao raketne motore koji su se koristili u NASAinom programu Apollo od 1969. do 1972. objavio je prošle godine.

Raketne motore su pronašli 4,8 kilometara ispod površine oceana, nedaleko obale Floride. NASA je poslala sedam misija na mjesec, od kojih je šest bilo uspješno, odnosno u kojima su astronauti sletjeli na mjesečevu površinu. Serijski brojevi na motorima su izbrisani pa se ne zna kojoj točno Apollo misiji izvučeni raketni motori pripadaju.  

>> NASA otkrila: Mars ima uvjete pogodne za život!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije